DPS Herceg Novi poručio: Još nije gotovo

Nijesu odbacili ni mogućnost formiranja vlasti sa dijelom SNP-a, nakon verifikovanja mandata u skupštini
94 pregleda 0 komentar(a)
DPS Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
DPS Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 19.04.2012. 14:33h

Opštinska izborna komisija u Herceg Novom saopštila je zvanične rezultate lokalnih izbora koji su identični sa preliminarnim i po kojima je DPS osvojio najviše glasova, odnosno 14 mandata.

Iz te partije su reagovali na najavu sastavljanja vladajuće koalicije na čelu sa SNP-om, tvrdnjom da još ništa nije gotovo. Nijesu odbacili ni mogućnost formiranja vlasti sa dijelom SNP-a, nakon verifikovanja mandata u skupštini.

Na lokalnim izborima održanim 7.aprila DPS je osvojio 14 mandata, SNP 12, Nova srpska demokratija 3, po dva SDP i Pokret za promjene , a po jedan Novska lista i to čista, Srpska koalicija - Narodna stranka - Srpski radikali.

"Ovi rezltati proglašeni su zvaničnim , nakon što su i opštinska i državna izborna komisijia odbacile svih 11 prigovora koji su priloženi nakon izbornog dana, kazao je predsjednik opštinske izborne komisije Milan Vajagić.

Predstoji konstituisanje skupštine, kao i da se formira vladajuća većina .

A ko će sa kim vladati i donositi odluke u naredne 4 godine, još uvijek je glavno pitanje u Herceg Novom.

DPS: Sve što smo vidjeli na drugim mjestima, moguće je i kod nas

Predstavnici svih stranaka , osim DPS i SDP , saopštili su da su se dogovorili oko principa na kojima će formirati koaliciju.Iako je izgledalo da je time dat odgovor na pitanje ko će vršiti vlast , ina konferenciji za novinare , kandidat za odbornika Slobodan Radović Krušo iz DPS-a je poručio da još ništa nije završeno.

“Sve karte su pomiješane, a u opciji je sve ono što je u politici moguće”, konstatovao je Radović.

On je kazao da “DPS pruža ruke svim strankama u Novom, koje žele promjene i napredak, da sa njegovom partijom naprave koaliciju jer je to najbolji izbor”.

Ako lokalna vlast u Herceg Novom bude konstituisana bez DPS neće biti dugoga vijeka, uvjeren je Vlado Vlaović kandidat DPS za odbornika

Radović ističe da su “čekali signale od onih koji su osvojili manje mandata, ali I da su “imali više neformalnih razgovora”.

Radović podsjeća da je neozbiljno predizbornu kampanju bazirati na zahtjevu za promjenama , a danas govoriti o istoj koaliciji koja je i do sada vršila vlast.

S obzirom da su se predstavnici svih stranaka, osim SDP-a , izjasnili da žele sa SNP-om , a ne sa DPS-om , ostala je još jedino mogućnost direktnih pregovora sa odbornicima- vlasnicima mandata , nakon verifikacije u skupštini opštine, što Radović ne isključuje.

”Sve što smo vidjeli u drugim sredinama, moguće je i kod nas”, zaključio je Radović.

Ako lokalna vlast u Herceg Novom bude konstituisana bez DPS neće biti dugoga vijeka, uvjeren je Vlado Vlaović kandidat DPS za odbornika.

Rok za konstituisanje skupštine je 7.maj kada bi sve trebalo bit i jasnije.

Bonus video: