Nenezić: Bar ima odličan potencijal za razvoj sportskog turizma

"More, sjajna saobraćajna infrastruktura praćena idealnim urbanističkim planom grada, otvara mogućnosti za organizaciju velikog broja trkačkih i biciklističkih takmičenja, gdje bi se u mjesecima van turističke sezone u naš grad doveo veliki broj takmičara, uglavnom gostiju visoke platežne moći, čime bi se povećao broj noćenja jer ovakva takmičenja dominiraju po velikom broju takmičara"
163 pregleda 5 komentar(a)
Branislav Nenezić, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Branislav Nenezić, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 21.05.2018. 10:08h

Kandidat na listi “Socijaldemokrate - Mićo Orlandić - Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara” Branislav Nenezić ocijenio je da Bar ima odličan potencijal za razvoj sportskog turizma.

"Savremena sportska dvorana "Topolica", atletska staza, fudbalski i teniski tereni, sa dodatnim ulaganjem u sportsku infrastrukturu, mini sportska dvorana, još par terena za fudbal sa prirodnom i sintetičkom podlogom, uređenje trim staze u "Šumicama", označavanje biciklističkih staza, izgradnja otvorenog i zatvorenog plivališta, stvorili bi sve preduslove da grad Bar postane centar bazičnih priprema svih klubova i saveza u regionu, i šire. More, sjajna saobraćajna infrastruktura praćena idealnim urbanističkim planom grada, otvara mogućnosti za organizaciju velikog broja trkačkih i biciklističkih takmičenja, gdje bi se u mjesecima van turističke sezone u naš grad doveo veliki broj takmičara, uglavnom gostiju visoke platežne moći, čime bi se povećao broj noćenja jer ovakva takmičenja dominiraju po velikom broju takmičara", naveo je Nenezić.

Dodaje da more, visoki planinski masivi, planinarske staze, još uvijek nedovoljno istraženi dragulji prirode otvaraju mogućnost dovođenja posebne gupe gostiju koji su ljubitelji ovakvih ekstremnih sadržaja.

"Da bi se sve ovo ostvarilo i Bar se svrstao u rang vodećih centara za pripremu i takmičenje sportista kako profesionalnih tako i rekreativnih, neophodno je uključivanje Turističke organizacije našeg grada, kao i formiranje sekretarijata u okviru Opštine za sport i omladinu, koji bi zajedno sa TO, hotelijerima i sportskim centrom radio na promociji grada kao centra za pripremu sportista. Tako bi se na najbolji način radilo na formiranju jedinstvene ponude i naš grad bi imao veliku mogućnost da pored priprema sportista, postane i ozbiljan centar za organizaciju velikih međunarodnih takmičenja, kako klupskog tako i reprezentativnog nivoa. Takođe, pomenuti Sekretarijat za sport i omladinu radio bi na promociji između ostalog na promociji zdravih stilova života i neophodnosti za kretanjem i bavljenjem sportom kod mladih, a takođe i bio spona između sportskih kolektiva iz našeg grada, Opštine Bar i sportskog centra. Na ovaj način stvorili bi se sjajni preduslovi za što bolji rad klubova i stvaranje baze „domaćih“ igrača koji bi ostajali u Baru, a i smanjila potreba za dovođenje velikog broja igrača sa strane", navodi Nenezić.