Lalošević: Uskoro više ništa neće biti isto

Lalošević je istakao da bi bilo dobro da se u pregovoračke strukture uključi cjelokupna pamet Crne Gore
66 pregleda 0 komentar(a)
Vasilije Lalošević, Foto: Boris Pejović
Vasilije Lalošević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.04.2012. 15:14h

Put ka evropskim integracijama nije proces vladajućih organizacija već čitavog društva, ocijenio je potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vasilije Lalošević i naveo da očekuje u junu otpočinjenje pregovora sa Evropskom unijom.Lalošević smatra da otpočinjanjem pregovora u Crnoj Gori više ništa neće biti isto. „Pogotovo u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. Počećemo pregovore poglavljima 23 i 24, a dobro bi bilo da se svi nađemo u porcesu evropskih integracija, koji nije samo proces vladajuće organizacije već čitavog društva“, kazao je on agenciji MINA.Lalošević je istakao da bi bilo dobro da se u pregovoračke strukture uključi cjelokupna pamet Crne Gore, kao i da je po tom pitanju optimista.„Ta pamet se ne nalazi samo u političkim partjama vlasti i opozicije, već je svuda oko nas. Dosta je mladih koji znaju da je znanje ono što će uskoro postati relevantno, što će odlučivati oko svakog izbora i oko posla i svega što predstoji“, ocijenio je Laošević.

Očekuje da narod uskoro počne bolje da živiKako je istakao, Kotor i Boka Kotorska generalno, imaju potencijale, “iako će do oporavka privrede proći još dosta vremena”.„Razvoj turizma, uslužnih djelatnosti, obnova flote, koja je započela, mogu doprinijeti da Kotor ponovo vrati svoj sjaj, bez obzira ko je ili ko će biti na vlasti“, kazao je Lalošević. On je ukazao da je SNP u Kotoru najjača opoziciona partija. „Očekujem da se u Crnoj Gori uskoro neće brenovati i gledati je li neko blizak vlasti ili ne, već da će se zaista stvorti milje u kojem će odlučivati kvalitet, rad i sve ono što se radi za dobrobit svih građana“, poručio je Lalošević.

On je ukazao da je SNP u Kotoru najjača opoziciona partija

Povodom nedavno završenih lokalnih izbora u Tivtu i Herceg Novom, Lalošević je kazao da je SNP uspjela da odbrani vlast i da je optimista povodom njenog ponovnog formiranja „sa dojučerašnjim koalicionim partnerima i opozicionim kolegama“.„Uskoro slijede parlamentarni izbori na jesen, a krajem godine i u Kotoru. Očekujem da ovaj narod uskoro počne bolje da živi“, kazao je Lalošević.On je danas u Orahovcu, rodnom mjestu njegovog oca, prisustvovao polaganju vijenaca na spomenik povodom 68 godina od pogibije štaba Okružnog komiteta za istočnu Boku na Ubalacu i Velinićima.

Bonus video: