Lukšić: Protesti do pada Vlade su potvrda političkih ambicija

"Ako već imate političke ambicije, onda bi trebalo ponuditi konkretne aktivnosti, neke programe zašto vi mislite da ste bolja politička opcija od aktuelne Vlade", kazao je Lukšić
0 komentar(a)
Lukšić i Ćalović, Foto: Savo Prelević
Lukšić i Ćalović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.04.2012. 08:52h

Premijer Igor Lukšić kazao je da je najava da će građanski protesti biti organizovani sve do pada Vlade, potvrda političkih ambicija organizatora, da nema nikakav problem sa tim i da organizatori u tom slučaju treba da ponude program kojim će dokazati da su bolji od Vlade.

"Ako već imate političke ambicije, onda umjesto programa gdje sugerišete smanjivanje radnih mjesta, a to je u suštini najčešća poruka koju čujemo, onda bi trebalo ponuditi neke konkretne aktivnosti, neke konkretne programe zašto vi mislite da ste bolja politička opcija od aktuelne Vlade", kazao je Lukšić reporteru "Vijesti" u Bratislavi, gdje učestvuje na GLOBSEC-u.

Izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović saopštila je da su dosadašnje zahtjeve sa protesta premijeru Igoru Lukšiću objedinili u jedan i da će na sljedećem protestnom skupu tražiti ostavku Vlade.

Ona je rekla "Danu" da su neispunjeni zahtjevi sa protesnih skupova, 21. januara i 18. marta u Podgorici, razlog što će na sljedećem protestu tražiti "da padne Vlada, na čelu sa Lukšićem".

Ćalovićeva je poručila da će se protesti nastaviti sve dok ne padne Vlada jer ona i Lukšić ne rade u javnom interesu i da će na sljedeći proteste doći veći broj građana nego što je to bilo na prethodnim.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: