"Đukanović se šalio kad je pozvao na hapšenja lidera opozicije"

“Milo ima tu tendenciju čistog govora... i ponaša se kao čovjek koji je opredijelio u tom trenutku da treba homogenizovati svoje biračko tijelo
0 komentar(a)
milo đukanovic, Foto: Savo Prelević
milo đukanovic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.04.2012. 06:58h

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović najavio je sinoć parlamentarne izbore za jesen i saopštio da mu je partijski šef Milo Đukanović kazao da se šalio kada je prošle sedmice u Tivtu pozvao na hapšenja opozicionih lidera i profesora Miodraga Perovića.

U intervjuu TVCG, Marović je rekao da “Milo ima tu tendenciju čistog govora" i da se "ponaša kao čovjek koji je opredijelio u tom trenutku da treba homogenizovati svoje biračko tijelo".

"Imao je i neke druge razloge, ti drugi razlozi su prosto u odbrani nekih principa, a to je ako mi hoćemo pravnu državu onda u toj pravoj državi su svi jednaki pred zakonom... Kad bi mene pitao da li bi to rekao, možda bih mu, da sam bio u njegovoj blizini, rekao razmisli da li to treba da kažeš. Ali u tome jeste razlika, on je bio čovjek koji je znao da bude vođa u pravom trenutku, a ja sam bio neko ko je znao da kaže svoju misao i da neku misao neko možda iskoristi", kazao je Marović.

Dodao je da su razgovarali kasnije: “Shvatio sam da nije imao zlu namjeru nego da je više htio da se našali na račun jedne ukupne atmosfere, hapšenja, afera, hajki, proganjanja. Poruka je Milova - nemojte da radite ono što ne bi voljeli da ja vama radim, iako smo i ja i vi ljudi".

"Moja sugestija svima koji žele da uspiju je budi pozitivan, ako si pozitivan to ti je put ka dobru. Ovo je odgovor zašto ja mislim da bi opozicija mogla biti pozitivnija u rezultatu da je bila pozitivnija u mislima", rekao je Marović.

On je ocijenio da je Đukanovićevo obavljanje državnih poslova nesumnjivo bilo korisno za Crnu Goru: “Ja znam da je on čovjek koji razmišlja da je došlo vrijeme da se čitav taj kadrovski i tranzicioni period dovede do kraja, da treba dati šansu ljudima koji će biti nosioci politike DPS-a u narednih 20-30 godina”.

“Mislim da je Igor jedan mladi, obrazovani čovjek koji vrlo brzo uočava i politički sazrijeva. On treba da bude predsjednik vlade, ne samo predsjednik vlade, nego i predsjednik vlade koji će pobijediti”, naglasio je Marović.

Na pitanje kako stoji s prijateljima nakon afere “Zavala”, kao zao je: “Ljudi su vam kao vjetar, danas duva ovako, a sjutra onako. Promijene su ljudi...”.

Bonus video: