Mugoša se tajno sastao sa Katnićem

Iz Vlade je najavljeno da će Ministarstavo finansija, u saradnji sa zaštitnikom imovinsko-pravnih odnosa Ljiljanom Milić, razmotriti inicijativu SDP-a da se poništi Mugošina odluka
84 pregleda 0 komentar(a)
Miomir Mugoša Milorad Katnić, Foto: Vesko Belojević
Miomir Mugoša Milorad Katnić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.04.2012. 08:03h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša u četvrtak popodne je bio u kabinetu ministra finansija Milorada Katnića, ali iz Katnićevog kabineta nijesu htjeli da kažu da li je na sastanku bilo riječi o aferi “Carine”.

Iz Vlade je prije tri dana najavljeno da će Ministarstavo finansija, u saradnji sa zaštitnikom imovinsko-pravnih odnosa Ljiljanom Milić, razmotriti inicijativu SDP-a da se poništi Mugošina odluka da za oko 2, 5 miliona eura proda preduzeću "Carine" oko 15 hiljada metara kvadranih zemljišta na Starom aerodromu.

Mugoša je donio tu odluku, bez znanja i saglasnosti Skupštine glavnog grada i uprkos odluci Vrhovnog suda Crne Gore da suštinski isti ugovor između “Carina” i Glavnog grada iz 2007. godine proglasi ništavim.

O ovom problemu prethodne sedmice razgovarali su premijer Igor Lukšić, potpredsjednik Vlade Duško Marković i Katnić sa potpredsjednicima SDP-a Raškom Konjevićem i Ivanom Brajovićem.

Osim Ministarstavu finansija, Konjević je i vrhovnoj državnoj tužiteljki Ranki Čarapić i zaštitniku imovinsko-pravnih odnosa uputio inicijative da povuku korake kako bi bila poništena ova Mugošina odluka.

Takođe, Mreža za afirmaciju nevladinog sektora(MANS) podnijela je specijalnom državnom tužiocu za organizovani kriminal Đurđini Ivanović krivičnu protiv Mugoše. To je treća prijava koju MANS podnosi protiv gradonačelnika Podgorice zbog posla sa “Carinama”, od čega je Ranka Čarapić jednu odbacila.

Bonus video: