Vlada razmatra da poništi posao Mugoše i „Carina”

Nakon sastanka u kabinetu premijera prošlog petka, Lukšić odlučio da izađe u susret inicijativi SDP-a povodom sumnjivog posla gradonačelnika Podgorice
0 komentar(a)
Mugoša Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Mugoša Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.04.2012. 07:25h

Premijer Igor Lukšić odlučio je da bude razmotrena inicijativa Socijaldemokratske partije da se poništi sporazum između gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i preduzeća “Carine”, kojim je firma Čedomira Popovića ponovo stekla vlasništvo nad 15.000 kvadrata državne imovine na atraktivnoj lokaciji u Podgorici, saopšteno je “Vijestima” iz Vlade.

“Ministarstvo finansija, kao resorno ministarstvo, u saradnji sa zaštitnikom imovinsko-pravnih odnosa Ljiljanom Milić, razmotriće inicijativu SDP-a, saopšteno je „Vijestima“ iz kabineta premijera.

SDP je tražio da se poništi, kao štetna i nezakonita, odluka Mugoše, o kojoj je razgovarano u Vladi prošlog petka na sastanku Lukšića, potpredsjednika Vlade Duška Markovića i ministra finansija Milorada Katnića sa potpredsjednicima SDP-a Ivanom Brajovićem i Raškom Konjevićem.

Mugoša je “Carinama” dao za 2,5 miliona eura, bez tendera i ispod cijene, sporno zemljište bez odluke i znanja Skupštine Glavnog grada i uprkos odluci Vrhovnog suda Crne Gore da suštinski isti ugovor između “Carina” i Glavnog grada iz 2007. godine proglasi ništavim.

Prije sastanka u Vladi, Konjević je Ministarstvu finansija, vrhovnoj državnoj tužiteljki Ranki Čarapić i zaštitniku imovinsko-pravnih odnosa uputio inicijative da povuku korake kako bi bila poništena ova Mugošina nezakonita odluka.

Sumnjivi ugovor sa “Carinama” juče je bio glavna tema na sjednici Skupštine Glavnog grada. Mugoša je kazao da ga je premijer Lukšić kontaktirao i saopštio mu „jednu informaciju“, napominjući da sa premijerom i ministrima ima uobičajenu i dobru komunikaciju.

Bonus video: