Mugoša: Lukšić i dalje misli da sam najbolje rješenje

Mugoša je kazao da se nada da će uspjeti da „načne“ budžet MANS-a, te da će nakon eventualnih novčanih kazni za tu NVO novac darivati Domu u Bijeloj
72 pregleda 0 komentar(a)
Mugoša i Lukšić, Foto: Arhiva Vijesti
Mugoša i Lukšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.04.2012. 16:11h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša kazao je da ga je premijer Igor Lukšić kontaktirao i saopštio mu „jednu informaciju“ nakon sastanka koji su u petak održali Lukšić, potpredsjednik Vlade Duško Marković i ministar finansija Milorad Katnić sa potpredsjednicima SDP-a Ivanom Brajovićem i Raškom Konjevićem o Mugošinoj odluci da oko 15.000 metara kvadratnih zemljišta na Starom aerodromu ponovo proda preduzeću “Carine”.

Mugoša je kazao da sa premijerom i ministrima ima uobičajenu i dobru komunikaciju, te da je premijeru tokom razgovora koji su vodili poručio da bude bezbrižan, jer će dostaviti sve što treba da se dostavi nadležnim ministarstvima.

On smatra da Lukšić prema njemu dijeli isti stav kao i ranije kada je javno izjavio da DPS nema bolje rješenje od Mugoše za obavljanje funkcije gradonačelnika Podgorice.

"Vi znate da gospodin Lukšić nije nepripremljen i imun na takve zahtjeve od onih koji ga navodno podržavaju u vlasti. Ne bih volio da me SDP nikad tako podržava , ali postoje veći interesi, a ja ne želim sada sa nivoa Podgorice u to da se miješam", kazao je gradonačelnik.

Mugoša je kazao da se nada da će uspjeti da „načne“ budžet Mansa, te da će nakon eventualnih novčanih kazni za tu NVO novac darivati Domu za nezbrinutu djecu u Bijeloj.

Konjević: Zakon mora biti isti za sve

Potpredsjendik SDP-a Raško Konjević je kazao novinarima da su nakon pomenutog sastanka pokrenute određene pravne inicijative, ne precizirajući koje i poručivši samo da će najprije sačekati da nadležni u rokovima koji su dozvoljeni donesu odluke.

On je kazao da su učesnici sastanka imali isti zaključak da zakon mora da važi za sve.

"U skladu sa članom 62 tog zakona u kome se kaže da Ministarstvo finansija vrši nadzor nad sprovođenjem zakona , to je bio još jedan razlog da razgovaramo sa mnistrom finasija, potpredsjendikom Vlade i premijerom na tu temu", rekao je Konjević.

On je kazao da su učesnici sastanka imali isti zaključak da zakon mora da važi za sve , bez obzira o kome se radi, i da u susret otvaranju 23. i 24. poglavlja vladavine prava i pravosuđa niko ne može biti iznad zakona pa ni Mugoša.

Najglasniji Konjević

Mugoša je kazao kako ima informacije da je na sastanku u Vladi najglasniji bio potpredsjednik SDP-a Raško Konjević koji je „preko 50 odsto vremena potrošio napadajući gradonačelnika Podgorice i tražeći način da se vrate na vlast u Podgorici“.

"Naravno da sam im ja smetnja, koliko god da pokušavaju da nas rangiraju na lokalni nivo i ne žele sa mnom da razgovaraju", rekao je Mugoša.

On je ponovio da je Konjević sa nekoliko istaknutih novinara „Vijesti“ korektor, organizator i naručilac tekstova koji su uglavnom konotirani protiv njegove ličnosti i rada.

Bonus video: