HGI i LP čekaju poziv tivatskog DPS-a

DPS je najavio da u Herceg Novom ništa nije gotovo, da pregovaraju sa manjima o formiranju vlasti i da “imaju neke signale”
0 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.04.2012. 07:49h

Hrvatska građanska inicijativa i Liberalna partija spremne su na razgovore sa DPS-om o formiranju vlasti u Tivtu, najavili su "Vijestima" predsjednici HGI i LP Marija Vučinović i Andrija Popović. To bi podrazumijevalo da SDP više nije u lokalnoj vlasti jer DPS sa HGI i LP ima većinu, ali Vučinović i Popović nijesu htjeli da detaljnije govore o tome.

"Nijesmo mi oni koji će o tome odlučiti. Rečeno je samo da pustimo par dana da se sve malo slegne, pa ćemo onda krenuti u eventualne pregovore, ako DPS odluči da smo potrebni za dio koji će činiti vlast", kazala je Vučinović.

Popović ističe da poziv mora doći od DPS-a, koji ima najviše mandata, nakon čega će odluku prepustiti tivatskom odboru stranke, odnosno Liberalno-građanske koalicije (LIGA).

Funkcioner DPS-a Miodrag Vuković rekao je “Vijestima” da će odluka o tome s kim će biti formirana vlast u Tivtu morati da se donese na nivou rukovodstava partija, dok je iz tivatskog DPS-a saopšteno da će “uskoro početi pregovore”, dok u SDP-u za sada ćute.

S druge strane, u Herceg Novom SNP ima većinu sa PzP, Novom, Novskom listom i Srpskom koalicijom, ali su iz DPS-a najavili da ništa nije gotovo i da oni, kao pojedinačno najjača stranka, pregovaraju sa manjima o formiranju vlasti i da “imaju neke signale”.

Kandidat za odbornika Slobodan Radović Krušo (DPS) kazao je da je DPS mnogo bliži formiranju koalicione vlasti, a njegov kolega Andrija Radman podsjetio je “male stranke” da su u predizbornoj kampanji isticali da žele promjene, što se ne može dogoditi ako SNP ostane vlast.

Izvjesno je da će DPS probati da pridobije Srpsku i Novsku koaliciju, koje imaju po jednog odbornika, što bi im, zajedno sa SDP-om donijelo većinu.

Mladen Rostović iz Srpske koalicije je “Vijestima” saopštio da ostaje pri prvobitnoj izjavi da će prvenstveno pregovarati sa SNP-om, dok je Miloš Konjević, nosilac Novske liste juče kazao da “neće u koaliciju sa DPS-om koji je upropastio grad i državu”.

Predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić optužio je SNP i Novu za prekrajanje njihovog izbornog rezultata jer je “SNP nudio beneficije, prije svega mogućnosti za pripravnike i uslovno obećavao radna mjesta, a Nova prijetila otkazima funkcionerima SL-a u lokalnoj administraciji i osvetom po završetku izbora”.

Bonus video: