SDP: Mugoša nema problem s nama, nego sa zakonom

Zakon mora da važi za svakog, pa i za Mugošu i njegovu koaliciju sa srpskim narodnjacima, kažu iz SDP
0 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 09.04.2012. 18:09h

Socijaldemokratska partija (SDP) ukazala je da gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša ima problem sa poštovanjem zakona, a ne sa tom strankom.

Reagujući na Mugošine prozivke da je SDP opsjednuta njegovom ličnošću otkad nije na vlasti u Glavnom gradu, šef medijskog pula te stranke Mirko Stanić istakao je da SDP “ukazivanjem na donošenje nezakonitih odluka gradonačelnika ne vodi kampanju niti vrijeđa bilo koga, već afirmiše ključni evropski princip, odnosno vladavinu prava”.

“Zakon mora da važi za svakog, pa i za Mugošu i njegovu koaliciju sa srpskim narodnjacima. Valjda Mugoša ne misli da može biti iznad zakona u državi koja za dva mjeseca otvara pregovore sa EU upravo poglavljima vladavina prava i pravosuđe”, smatra Stanić.

Uz podsjećanje da je SDP obavila razgovore sa nadležnim institucijama i da sada očekuu da će državni organi dosljedno primjeniti zakon i poništiti nezakonitu odluku o prodaji 15.000 m2 državne imovine bez saglasnosti Skupštine Glavnog grada “Carinama”, u reagovanju se navodi da je Mugoša svoju političku sudbinu vezao za koaliciju sa srpskim narodnjačkim partijama.

“Koje je tokom kampanje prozivao da su 'sklepani u kabinetu Borisa Tadića da sruše Podgoricu i Crnu Goru'”, rekao je Stanić, uz poruku da će umjesto dalje polemike sačekati ishod pokrenutih pravnih procedura “uvjereni da je pravda spora, ali uvijek dostižna, što naravno zna i Mugoša, iako je skoro pola godine krio od građana i javnosti odluke i ugovore koje je nezakonito potpisivao”.

Bonus video: