Mugoša: Padaće mnogi prije mene!

Gradonačelnik Podgorice najavio je krivičnu prijavu protiv MANS-a, prozvao je SDP, ND i televiziju Vijesti
111 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2012. 18:38h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša podnijeće krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja protiv Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), jer su iz te NVO najavili da će specijalnom državnom tužiocu za organizovani kriminal i korupciju, Đurđini Ivanović, podnijeti krivičnu prijavu protiv njega zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja i primanje mita.

Predstavnici MANS-a su podnijeli krivičnu prijavu i protiv protiv vlasnika kompanije "Carine", Čedomira Popovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo davanje mita.

Mugoša je kazao da je i prethodni posao sa "Carinama" bio urađen u skladu sa Zakonom, a da je bila "nečija želja" i predstavnika medija da se "maltene spoje ti predmeti."

"Ponoviću da su vođena dva postupka, a ne jedan. Jedan postupak je bio licitacija dijela katastarske parcele na kojemu je jedan od učesnika bilo preduzeže "Šofranac" koje je u toku trajanja licitacije pokušalo da obustavi dalji licitacioni postupak za te katastarske pacrele između Bulevara Josipa Broza i željezničkih šina na Starom aerodromu, ali tadašnji predsjednik komisije to nije uradio", kazao je Mugoša.

Nije šteta nego korist

Taj posao licitacije je, kako je pojasnio, propao zato što preduzeće "Carine" nije sklopilo ugovor sa Glavnim gradom u predviđenom roku i zbog toga mu je zadržan depozit od oko 170.000 eura kao kazna za odustajanje od tog ugovora.

Tim ugovorom, tvrdi Mugoša nije nanešena šteta Glavnom gradu, već je prihodovano blizu 200.000 eura zbog tako vođenog postupka.

"Četiri ili pet mjeseci nakon toga je poveden novi postupak, zahtjev za dokompletiranje urbanističke parcele i taj posao je završen. Ponavljam da je taj posao regularan, legalan i da je dokomletiranje rađeno po Zakonu o građevinskom zemljištu i Zakonu o planiranju i uređenju prostora", rekao je Mugoša.

Mugoša: SDP je opsjednuta mojom ličnošću

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša ocijenio je da je Socijaldemokratska partija (SDP) opsjednuta njime otkada nije na vlasti u Glavnom gradu i rekao da očekuje još sinhronizovanih političkih napada iz te stranke.

"To pomalo postaje opsjednutost SDP-a mojom ličnošću, što žele prikazati institucionalno kroz moj rad. Dok smo bili zajedno nikad nije bilo primjedbi na moj rad", rekao je on na konferenciji za novinare.

On je kazao da razumije udruživanje SDP-a sa nekim nevladinim organizacijama (NVO) i dijelom medija, poručujući da to "nikad ne bi radio skriveno, nego potpuno otvoreno".

Kao razlog očekivanih napada, on je naveo gubitak uporišta SDP-a u vlasti Glavnog grada.

Kao razlog očekivanih napada, on je naveo gubitak uporišta SDP-a u vlasti Glavnog grada.

"Zato ne čude pojačani napadi, to je samo zato što me vide kao krivca koji im je nanio političku štetu", pojasnio je Mugoša.

On je naveo da je svojim dosadašnjim radom zadovoljan.

"Koliko god da me kritikujete, građani i ja mislimo da jako dobro u datim uslovima vodimo ovaj grad. Mada uvijek može bolje i više", rekao je Mugoša i dodao da će "padati mnogi prije njega samo ako ga zdravlje posluži".

Bože pogledaj=God look

Komentarišući navode Ranka Krivokapića da sa njim više ne želi da polemiše, Mugoša je kazao da svi oni koji kritikuju gradonačelnika, vrijeđajući nekog kome su građani dali povjerenje vrijeđaju same građane."Taj gospodin mene ne može uvrijediti, on vrijeđa Podgoričane".

Mugoša je komentarisao način izvještavanja medija, koji je u ličnom primjeru okarakterisao kao neprofesionalan i tendenciozan, opisujući medijsku scenu riječju "gadluk", pojasnivši da osim crnogorskog može imati i englesko značenje "Bože pogledaj" (od God look).

Mugoša je rekao da je DPS u Tivtu po svim pravilima razuma i politike trebalo da osvoji više mandata.

“Za sada ću podnijeti krivičnu prijavu protiv MANS-a, za lažno prijavljivanje, a naredne ćemo analizirati i sačekati da ne bi pravili medijski cirkus. Odbačena krivična prijava uvijek može da se aktuelizuje, a ovo je ponovljena, mislim da će biti malo previše”, kazao je on.

Mugoša nije želio da komentariše eventualne koalicione kombinacije za vlast u Herceg Novom i rekao da je rano za prognoze.

“Ne valja puno slaviti, neko slavi iz straha da se ohrabri, a neko iz čuđenja šta ga je zadesilo. Kombinacije su tamo moguće”, poručio je on.

Mugoša je rekao da je DPS u Tivtu po svim pravilima razuma i politike trebalo da osvoji više mandata.

Dotakao se i "Vijesti"

Gradonačelnik Podgorice ponovo je bio "misteriozan", pa je osnivačima "Vijesti" na pres konferenciji poručio da imaju neraščišćene račune i da nije ni čudo što im on predstavlja smetnju.

"Vaši osnivači će sad da osnuju nešto drugo, pa ću ih ja sačekati. Prvo ćemo morati da raščistimo ono što još nije raščišćeno u državnim organima, a ja sam tamo isto svjedok. Biće interesantno da popričamo i na te teme kad dođe vrijeme. Neko prejudicira kad sam ja u pitanju. Nije ni čudo što sam im smetnja", rekao je Mugoša.

Dotakao se i istraživanja o popularnosti javnih ličnosti koja radi TV Vijesti, pitajući se da li će možda početi da rade i "dnevna ili satna istraživanja što niko na planeti ne radi".

Mugoša je kazao da ga "neki iz medijskog okruženja "Vijesti" smatraju necivilizovanim i banditom.

On je medijima pokazao presudu u korist načelnika Komunalne policije Radislava Vojvodića, koji je ranije tužio "Dejli pres", jer mu nije objavljeno reagovanje.

Mugoša je kazao da ga "neki iz medijskog okruženja "Vijesti" smatraju necivilizovanim i banditom.

"Sada vidim da ima i porodičnih natpisa porodice Tadić. Jednom se javi supruga, drugi put suprug, možda će se javiti i dijete u nekoj narednoj generaciji. Najgore je kad se mi ovdje ne razumijemo, pa treba neko da nam kaže da pojedine ovdje treba ukinuti ili ugasiti",rekao je Mugoša.

Galerija

Bonus video: