Demokrate tvrde: U Plužinama građani slikaju glasačke listiće

"Riječ je o masovnoj pojavi slikanja glasačkih listića, čime se narušava tajnost glasanja, te glasači na taj način pokazuju svojim nalogodavcima kako su glasali", navodi se u saopštenju Demorkatske Crne Gore
66 pregleda 12 komentar(a)
Glasanje, Foto: Shutterstock
Glasanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.05.2018. 11:47h

Demokratska Crna Gora je saopštila da je u Plužinama naišla na grubo kršenje izbornog postupka na biračkom mjestu broj 1 – Upravna zgrada.

"Upoznati smo da se na tom biračkom mjestu vrše zloupotrebe, na način što se biračima omogućava da u kabini slikaju svoj glasački listić. Predsjednik Biračkog odbora, član SNP-a, Bojan Bujišić na tom biračkom mjestu odbio je da takve nepravilnosti unese u Zapisnik. Riječ je o masovnoj pojavi slikanja glasačkih listića, čime se narušava tajnost glasanja, te glasači na taj način pokazuju svojim nalogodavcima kako su glasali", navodi se u saopštenju Demorkatske Crne Gore.

Dodaju da je njihov opunomoćeni predstavnik Ivana Jovović upozorila predsjednika Opštinske izborne komisije, te da je on, kako tvrde, odbio da reaguje.

"OO Demokrata Plužine zahtijeva od Opštinske izborne komisije da nas o preduzetim mjerama odmah obavijesti", navodi se u saopštenju.

Opštinska izborna komisija (OIK) je odbila prigovor Demokrata kao neosnovan jer kako su istakli, niko od članova biračkog odbora niti opunomoćenih predstavnika nije vidio da neko fotografiše glasačke listiće pa je "jasno da masovna pojava fotografisanja glasačkih listica ne postoji".

Bonus video: