SNP: Herceg Novi ostaje svetionik i bastion naše partije

„Neko mora da udari šakom o sto i zaustavi sve ove zloupotrebe kojima su bili izloženi gradjani Herceg Novog", kazao je Milić
109 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Izbori, SNp, Foto: Zoran Đurić
Herceg Novi, Izbori, SNp, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.04.2012. 14:16h

Čelnici SNP na konferenciji za novinare dan nakon lokalnih izbora u najvćem bokeljskom gradu poručili da „Herceg Novi ostaje svetionik i bastion te partije“ i da u formiranju vlasti „iznenadjenja ne može da bude“.

Srdjan Milić predsjednik SNP je uvjeren da će vlast u Herceg Novom kao i do sada vršti SNP sa koalicionim partnerima. „Ne vidim prostora za iznenađenje - postoji ubjedljiva većina sa druge strane“, kazao je Milić.

On je istakao da analiza lokalnih izbora na koje je SNP izašao samostalno i kome je nedostajalo 70 tak glasova za 13 mandat, tek slijedi, ali da je on zadovoljan .

Milić je naglasio da bi trebalo analizirati i „zašto više od 1.5000 ljudi nije izašlo na izbore,“, kao i da će „najvjerovatnije pokrenuti prijave protiv onih državnih funkcionera koji su zloupotrebili svoju funkciju dolazeći u Herceg Novi.“.

Predsjednik SNP je kazao i da će pozvati „sve ministre da ono što su obećali gradjanima Herceg Novog pred izbore to i ispune“

On je kazao da to nije uradio pred izbore, da neko ne bi protumačio da se plaše, ali sada kada su dobili izbore će da „pokrenu sve instrumente vezane za zakon o izboru odbornika i poslanika“.

„Neko mora da udaru šakom o sto i zaustavi sve ove zloupotrebe kojima su bili izloženi gradjani Herceg Novog, kazao je Milić i ustvrdio da “više nikada neće učestvovati u izborima ukoliko se ne obezbijede fer i demokratski uslovi“.

Predsjednik SNP je kazao i da će pozvati „sve ministre da ono što su obećali gradjanima Herceg Novog pred izbore to i ispune“.

Đukanović da proba opet za 4 godine

Koordinatoru DPS na izborima u Herceg Novom - Milu Djukanoviću , predsjednik SNP je poručio „Ukoliko ne bude imao nekih ranije preuzetih obaveza preporučujem mu da opet proba u 2016. godini“.

Komentarišući raniju izjavu čelnika PzP da „nisu zadovoljni svojim dosadašnjim učešćem u lokalnoj vlasti“ , Milić je kazao da je“ legitimno da se bori za bolju poziciju u lokalnom parlamentu“.

"Ne mogu se ljutiti na one koji to rade izjavno, mogu se ljutiti na one koji to rade priscima i prijete ljudima da će ostati bez posla"

„Ne mogu se ljutiti na one koji to rade izjavno, mogu se ljutiti na one koji to rade priscima i prijete ljudima da će ostati bez posla. Nisam čuo da je bilo ko iz PzP na takav načIN pokušao da ubjeđuje birače , kako to rade iz DPS“, kazao je Milić .

Vasilije Lalošević potpredsjednik SNP i koordinator je ustvrdio da je „Herceg Novi svetionik i bastion te partije“, da su na izborima pobijedili građani Herceg Novi koji su ustvrdili da će SNP opet biti odgovorna vlast koja će raditi u interesu svih građana.

Građani pokazali da su spremni da pobijedi do sada vidjenu i nevidjenu silu koja je sprovedena od strane čelnika državne vlasti“.

Naglašavajući da su SDP I DPS jedini sa kojima koaliciona saradnja nije moguća. predsjednik opštinskog odbora Obrad Gojković je saopštio da će SNP sa NVOM , Pokretom za promjene , Srpskom koalicijom i Novskom listom u naredne četiri godine voditi grad .

Gojković je istakao da je „Herceg Novi pokazao šta je građanska hrabrost“ i da „male partije nisu pokleknule pred pritiscima“

Mandić ponos SNP

Milić je kazao da i dalje računaju na predsjednika opštine Dejana Mandića čiji mandat traje još dvije godine, koji je napravio najbolji izborni rezultat od uvodjenja višestranačja u Crnoj Gorim i da neće „da se miješaju u izbornu volju gradjana“.

Dejan Mandić je za ponos SNP Crne Gore, zaključio je Milić.

Bonus video: