Koalicija DF i SNP u Baru za referendum o opštini Sutomore

U ovoj koaliciji smatraju da je aktuelna vlast nedovoljno uradila na uređenju infrastrukture, naročito u Sutomoru i Crmnici, kao i da nije valorizovan njihov turistički potencijal
178 pregleda 4 komentar(a)
DF SNP Bar, Foto: DF-SNP Bar
DF SNP Bar, Foto: DF-SNP Bar
Ažurirano: 20.05.2018. 08:25h

Odbornički kandidati Koalicije „DF-SNP, Za grad koji volimo“, predvođeni nosiocem liste mr Dejanom Đurovićem, obišli su građane u Sutomoru, Crmnici i Sokolani, gdje su se upoznali sa ključnim problemima u tim naseljima i upoznali potencijalne birače sa svojim programom za koji traže podršku na lokalnim izborima 27. maja.

"Jedinstven je zaključak je da je aktuelna vlast nedovoljno uradila na uređenju infrastrukture, naročito u Sutomoru i Crmnici, te da ni izbliza nije valorizovan ogroman turistički i razvojni potencijal ova dva veoma važna dijela barske opštine. Iz Sutomora i Virpazara sa okolinom se mnogo toga sliva u opštinsku kasu, ali se u unapređenje turističke ponude ovdje ne ulaže ništa, ili veoma malo. Najbolja ilistracija toga je Maljevik, za koji su uzete desetine milione eura, od čega u Sutomore nije uloženo ništa. Uzgred, u izgradnju najavljenog turistikog kompleksa ovdje ni ašov nije uboden ni nakon decenije otkako je zemljište prodato ruskoj kompaniji", saopštio je medijski tim koalicije.

Prema istim navodima, zbog toga, “ali i iz drugih objektivnih razloga” opravdan je zahtjev većine mještana Sutomora za referendum o vraćanju statusa opštine ovom mjestu.

"Koalicija DF – SNP podržava taj zahtjev i kada dođe na vlast nakon 27.maja, tu odluku će i donijeti u lokalnom parlamentu pošto ona dođe na dnevni red. Koalicija DF – SNP dobila je jedinstvenu podršku svih članova i osnivača „Spičanske liste Za Opštinu Sutomore“, a podržale su je i NVO „Spič-Sutomore“, „Pokret za uređenje Sutomora“, „Zagrađe Zagrađanima“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: