Danas lokalni izbori u Tivtu i Herceg Novom

Za vlast će se u dvije opštine boriti 11, odnosno deset izbornih lista, a DPS i SDP će u oba grada odvojeno izmjeriti odnos snaga
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2012. 07:25h

Lokalni izbori u Herceg Novom i Tivtu održavaju se danas, a za vlast u tim opštinama boriće se 11, odnosno deset izbornih lista. DPS i SDP u oba grada izlaze samostalno, a osim njih, mjesto u parlamentu Herceg Novog tražiće izborne liste SNP-a, PzP-a i Nove.

Na izborima u Novom učestvuju i Demokratski centar Boke i Otadžbinska srpska stranka, kao i lista Demokratske srpske stranke “Imaš za koga da glasaš, nismo svi isti”. Za mjesto u lokalnom parlamentu boriće se i Srpska lista, Srpska koalicija koju čine Narodna stranka i Stranka srpskih radikala, kao i “Novska lista i to čista”. Nosilac izborne liste DPS-a u Tivtu je aktuelni gradonačelnik Dragan Kankaraš, a za mjesto u lokalnom parlamentu konkurisale su i liste SDP-a, Stranke penzionera, invalida i socijalne pravde, kao i lista Liberalne partije Crne Gore i grupe slobodnih građana Tivta pod imenom “Liberalno građanska alternativa-Ovo je i moj grad”.

Na izbore u Tivtu izlaze i liste SNP-a, PzP-a Nove, kao i koalicija Demokratske srpske stranke, Stranke srpskih radikala i nezavisnih kandidata “Imaš za koga da glasaš - nismo svi isti”. Na izborima u Tivtu učestvuje i Narodna stranka, kao i Hrvatska građanska inicijativa - Vjerni Tivtu.

Pravo glasa u Herceg Novom ima 25.566 građana, koji će glasati na 51 biračkom mjestu, dok će u Tivtu na 19 biračkih mjesta glasati 11.288 birača.

Bonus video: