DPS: Mi smo zaslužni što nas zovu Luksemburg Balkana

Udružena antidržavna opozicija, takozvane NVO i nezavisni mediji, utrkuju se uoči izbora u Herceg Novom i Tivtu ko će žustrije da atakuje na DPS, stoji u saopštenju te partije
60 pregleda 0 komentar(a)
Kongres DPS, Foto: Savo Prelević
Kongres DPS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2012. 18:24h

Udružena antidržavna opozicija, takozvane nevladine organizacije (NVO) i nezavisni mediji, utrkuju se uoči izbora u Herceg Novom i Tivtu ko će žustrije da atakuje na Demokratsku partiju socijalista (DPS) i njenog predsjednika Mila Đukanovića, saopšteno je iz te stranke. Iz opozicije je ranije ocijenjeno da je Đukanović svjestan da dolazi vrijeme polaganja računa, i da su njegove uvrede na račun čelnika opozicije, NVO i dijela medija, uslovljene strahom od onog što ga čeka.

U reagovanju DPS-a dostavljenom agenciji MINA navodi se da opozicija, u nedostatku podrške građana i kreativnosti da ponudi bolja rješenja, nastavlja sa kritizerstvom bez argumentacije. "Uvidjevši da će građani najveće povjerenje dati DPS-u, koji će nastaviti sa dinamičnim razvojem Tivta i zaustaviti 12-godišnju stagnaciju Herceg Novog, protivnici razvoja pakuju svoju istinu u koju ni oni sami ne vjeruju", tvrde iz te partije.

Predsjednik naše partije je kriv što je Crna Gora povratila nezavisnost

Oni poručuju predstavnicima opozicije da su sigurno u pravu "ako misle da su DPS i Milo Đukanović krivi što su se obračunali sa režimom posljednjeg diktatora na Balkanu, Slobodana Miloševića"."DPS i Đukanović su krivi što su sačuvali mir i multietnički sklad u Crnoj Gori. Na čelu pokreta za nezavisnost, predsjednik naše partije je kriv što je Crna Gora povratila nezavisnost, dobila međunarodno priznanje i poštovanje", kaže se u reagovanju.

Navodi se i da je Đukanovićeva Vlada "kriva što je Crnoj Gori obezbijedila rekordne stope ekonomskog razvoja, u tom momentu jedne od vodećih u Evropi". Iz DPS-a poručuju i da su vlade predvođene tom partijom "krive" što su Crnu Goru dovele do predvjorja Evropske unije (EU) i NATO-a i što je međunarodni zvaničnici nazivaju "uspješnom pričom" i "Luksemburgom Balkana“.

Za sve urađeno imali tegove zvane opozicijaTa partija podsjeća da su "za sve urađeno imali kočničare, ometače i tegove zvane opozicija Crne Gore"."A da li su nevini oni kojima je osnova političkog programa pozivanje, sa podgoričkih trgova, investitorima da ne ulažu kapital u Crnu Goru i da cijepaju vaučere MVP-a? Da li su hrabri oni koji se skrivaju iza NVO, a u suštini su parapolitičke organizacije, koje zloupotrebljavaju međunarodne fondove za političku propagandu i pozivaju na rušenje vlasti sa ulice", navodi se u reagovanju.

U DPS-u se pitaju da li su objektivni "oni koji ne interesuje tačnost informacije, već samo pompezan i tendeciozan naslov kako bi povećali tiraž i ostvarili veći profit".

Oni poručuju predstavnicima opozicije da su sigurno u pravu "ako misle da su DPS i Milo Đukanović krivi što su se obračunali sa režimom posljednjeg diktatora na Balkanu, Slobodana Miloševića"

"Jesu li, možda, građani krivi što nama više vjeruju od onih čije su ambicije nesaglasne sa njihovim mogućnostima, pa isfrustrirani šalju lažnu sliku o Crnoj Gori građanima i međunarodnoj zajednici", kaže se u reagovanju.Navodi se da građani Crne Gore nijesu naivni, i da se njima ne može manipulisati. "Jeftini trikovi i podmetanja odavno ne prolaze. Sva sreća, pa nijedno od poglavlja za pristupanje EU ne tretira dostignuća opozicije, jer bi bili na sigurnom putu u kameno doba", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: