Vuković: Previše "Vijesti" šteti demokratiji!

To je monopol nad informacijama i direktan put ka uskraćivanju objektivne informacije, kazao je Vuković
81 pregleda 1 komentar(a)
Miško Vuković, Foto: Arhiva Vijesti
Miško Vuković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.04.2012. 11:28h

Ocjenjujući da čak ni italijanski premijer Silvio Berluskoni nema svoju televiziju, dnevne i nedjeljne novine, radio i portal, Miodrag Vuković je pitao postoji li u Crnoj Gori medijska kuća kao što su "Vijesti".

"Ta koncentracija medijske moći je vrlo upozoravajuća po demokratiju. To je monopol nad informacijama i direktan put ka uskraćivanju objektivne informacije. Kada vašom istinom, za mene prihvatljivom ili ne, pokrijete cijeli prostor Crne Gore može li se tu govoriti o demokratiji i različitom mišljenju? I onda povežite to sa onima koje vi forsirate i koji pale druge novine, pa ćete doći do zaključka zašto se takve riječi izgovaraju", kazao je Vuković.

Aludirajući na performans Instituta za političku patologiju ispred zgrade "Pobjede", Vuković je upozorio da se neki "urednici stranih medija" palili taj dnevnik jer misle da iznosi neistine. "Trebamo li mi da palimo Vijesti, 'Dan' i 'Dnevne novine"? Kad to pogledate, vidite da neko želi silom na sramotu da sebi obezbijedi privilegovan položaj kad je medijska scena u pitanju, na šta su nam Evropljani odgovorili da to ne razumiju".

Bonus video: