"GRAĐANI NAM NAJVIŠE VJERUJU"

Stijepović: DPS ne daje nerealna obećanja, već obećano ispunjava

"Za razliku od naših protivnika, mi se ne borimo za mjesto na listi nego da nudimo program, projekte i ljude koji će biti najbolji za naše građane, jer ovo su izbori za sastav Skupštine Glavnog grada, a ne za gradonačelnika"
9 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Savo Prelević
Slavoljub Stijepović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.05.2018. 13:20h

Građani vjeruju Demokratskoj partiji socijalista (DPS), jer je dokazala da ne daje nerealna obećanja, već da obećano ispunjava, saopštio je gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović i dodao da će Glavni grad naredne četiri godine sigurno voditi kandidat DPS-a i koalicionih partnera.

Stijepović je kazao da je izborni progam u njegovom mandatu ispunjen u najvećoj mjeri, da je preostali dio u fazama pripreme ili realizacije, a da su značajni projekti koji nijesu bili obuhvaćeni programom završeni.

"To pokazuje da se ne fokusiramo samo na ispunjavanje obećanja, nego na potrebe građana“, rekao je Stijepović agenciji MINA.

Na pitanje kakav izborni rezultat očekuje na izborima 27. maja, Stijepović je kazao da nije riječ o očekivanjima, već o preciznim podacima sa predsjedničkih i izbora u Tuzima, gdje se pokazala apsolutna dominacija DPS-a u Podgorici.

"To su nesporni, jasni pokazatelji o tome kome građani Podgorice najviše vjeruju“, naveo je Stijepović.

On je podsjetio da je DPS sa koalicionim partnerima pobjeđivao na svim izborima u Glavnom gradu od uvođenja višestranačja, a da su predsjednički pokazali prednost više od dvije hiljade glasova u odnosu na opoziciju zajedno.

"Tu je odgovor na pitanje zbog čega je lista DPS-a najbolja. Pa zbog toga što nam građani vjeruju, jer smo svih ovih godina pokazali i dokazali da ne dajemo nerealna obećanja, već da obećano ispunjavamo, da radimo za dobrobiti svih građana i da smo više nego kadri da ispratimo ovakav tempo razvoja Podgorice, kako infrastrukturno, tako i na nivou usluga", rekao je Stijepović.

Prema njegovim riječima, ljudi sa liste DPS-a garantuju to svojim znanjem, iskustvom i autoritetom koji već imaju, kao i mladošću i novom energijom koju mladost nosi sa sobom.

Stijepović je poručio da će Podgoricu naredne četiri godine sigurno voditi kandidat DPS-a i koalicionih partnera.

"A ko će to biti personalno, tome ćemo se posvetiti nakon što proslavimo još jednu ubjedljivu pobjedu", rekao je Stijepović.

Na pitanje kako komentariše navode da je izborom Ivana Vukovića za nosioca liste DPS-a diskreditovan, Stijepović je odgovorio da ne komentariše tvrdnje opozicije, jer ona govori sama o sebi dovoljno.

On je dodao da se opozicije više bavi ko je prvi, a ko drugi na listi DPS-a, nego sopstvenim listama.

"Za razliku od naših protivnika, mi se ne borimo za mjesto na listi nego da nudimo program, projekte i ljude koji će biti najbolji za naše građane, jer ovo su izbori za sastav Skupštine Glavnog grada, a ne za gradonačelnika", saopštio je Stijepović.

On je dodao da o radu lokalne uprave najviše govore rezultati – više od 100 miliona EUR realizovanih projekata i preko 130 miliona eura investicija u toku.

Stijepović je kao neke od najvećih rezultata rada aktuelne gradske uprave istakao natkrivanje vateropolo bazena, crpnu stanicu na Marezi, treću sanitarnu kadu, postrojenje za tretman otcjednih voda i izgradnju biciklističkih staza, gdje su sagrađena četri koridora.

"Tu je Tržni centar na Koniku, rekonstrukcija Tabačkog mosta, Sat kule i Trga Bećir-bega Osmanagića, izgradnja spomenika Vojvodi Mirku Petroviću, novog trga ispod stadiona, opremanje i stavljanje u funkciju Gradskog parlamenta, otvaranje biroa za komunikaciju i koordinaciju odnosa s građanima, kao i za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici, Biznis centra“, rekao je Stijepović.

On je dodao da je rekonstrisano odmaralište na Veruši, proširena vodovodna i kanalizaciona mreže na području grada i opština u okviru Glavnog grada, rekonstruisane ulice u vrijednosti deset miliona EUR, izgrađena četiri reciklažna dvorišta i postavljanjo više od 68 podzemnih kontejnera.

Prema riječima Strijepovića, dosta je uloženo u sportsku infrastrukturu, a nije zanemarena ni kultura.

On je podsjetio da Podgorica dobija zgradu Gradskog pozorišta poslije skoro sedam decenija postojanja, da je uloženo preko 250 hiljada EUR u rekonstrukciju KIC-a Budo Tomović, da je postavljena ljetnja pozornica, a da je u toku restauracija tvrđave Ribnica i istraživanje i turistička valorizacija Duklje.

"Sve to je rezultiralo ogromnim kvantitativnim i kvalitativnim iskorakom u ponudi grada u svakom smislu, što je zajednička ocjena velikog broja građana“, naveo je Stijepović.

On je ponovio da je veliki dio programa rada lokalne uprave realizovan, i istakao da je ostalo u fazi realizacije, kao što je Jugozapadna obilaznica za koju je potpisan ugovor, a za koju će radovi uskoro početi.

Kako je dodao Stijepović, obezbijeđen je novac i za Sistem za prečišćavanje otpadnih voda, za koji su dobijena bespovratna sredstva u iznosu od 10,1 milion EUR kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir, dok je preostalih 35 miliona kreditni aranžman Vlade.

"Kroz ova dva projekta, uz Donjogorički bulevar koji se uveliko realizuje, kao i drugu fazu obilaznice oko Golubovaca, mogu da kažem da smo zaokružili infrastrukturni razvoj Podgorice", rekao je Stijepović.

On je dodao da će prioritet novoj vlasti biti izgradnja vrtića i škola, jer je to urgentna potreba grada i dodao da je Glavni grad uvijek bio značajan partner Vladi, kroz besplatno zemljište i oslobađanje od komunalija.