SNP: Marginalizovaćemo DPS u Herceg Novom

SNP, kako su naveli, neće praviti koaliciju sa DPS-om i Socijaldemokratskom partijom (SDP)
0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.04.2012. 14:17h

U Herceg Novom se, nakon lokalnih izbora, može očekivati marginalizacija Demokratske partije socijalista (DPS) i relaksiranje političke situacije u tom gradu, što će uticati i na vlast na državnom nivou, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Iz opštinskog odbora hercegnovskog SNP-a kazali su da su sigurni da će ta partija osvojiti najveći broj mandata.

„Za očekivati je da će posle izbora doći do promjene strukture na političkoj sceni, prije svega do marginalizacije DPS-a, što bi trebalo da dovede do relaksiranja političke situacije u Herceg Novom, a imaće uticaja i na vlast na državnom nivou. Takođe očekujemo da će ovi izbori na neki način popraviti selekciju kvaliteta u političkim partijama koje žele sa nama da vrše vlast”, saopšteno je iz te partije agenciji MINA.

SNP, kako su naveli, neće praviti koaliciju sa DPS-om i Socijaldemokratskom partijom (SDP).

„Događaji koji se dešavaju na državnom nivou su samo još jedna potvrda da je to ispravna politika. Što se tiče buduće vlasti u gradu, najbolje bi bilo kada bi građani definisali svoj odgovor na osnovu kvaliteta izbornih lista i na taj način spriječili svaku vrstu političke trgovine, jer je očigledno da je ova hiperprodukcija političkih partija posljedica shvatanja politike kao biznisa“, ocijenili su iz SNP-a.

Oni navode da je na predstojećim izborima velika odgovornost na građanima koji su do sada glasali DPS, „koji treba da pokažu lojalnost Crnoj Gori i gradu Herceg Novom, a ne političkoj pripadnosti“.

Kao ključne razloge zbog čega bi birači opet trebalo da im daju povjerenje, iz te partije su izdvojili čuvanje tradicije i idendtiteta grada, crkve, jezika, nacionalnih obilježja, kao i realizaciju kapitalnih projekata iz prethodnog perioda.

Bonus video: