Kovačević: Odgovorna vlast mora da prepozna potencijale građana

"Ujedinjena Crna Gora je kao svoj prioritet istakla racionalizaciju gradske administracije kroz spajanje sedam preduzeća u jedno. Ovo je veliki korak kojim bismo gradski budžet oslobodili opterećenja plata sedam direktora, ali i njihovih pratećih troškova"
308 pregleda 2 komentar(a)
Branko Kovačević, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Branko Kovačević, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ažurirano: 19.05.2018. 09:33h

Odgovorna vlast se poznaje po transparentnom poslovanju i namjenskom trošenju sredstava. To je princip poslovanja koji Ujedinjena Crna Gora želi da uvede u Glavni grad kao princip rada kada budemo dio buduće gradske vlasti, saopštio je kandidat za odbornika ujedinjene Crne Gore u Podgorici Branko Kovačević.

Dodaje da sve transkacije gradskog računa moraju biti dostupne i istaknute na sajtu, kao i na zahtjev dostupan službenik koji bi obrazlagao tokove novca.

"Ujedinjena Crna Gora je kao svoj prioritet istakla racionalizaciju gradske administracije kroz spajanje sedam preduzeća u jedno. Ovo je veliki korak kojim bismo gradski budžet oslobodili opterećenja plata sedam direktora, ali i njihovih pratećih troškova. Smatramo da ovakvim postupanjem doprinosimo budžetu i stvaramo kapital za druge projekte od ogromne važnosti za razvoj Grada. Budžetska sredstva predviđena našim projektom "Milion evra za preduzetnike", racionalno bi raspoređivala stručna komisija. Odgovorna vlast mora da prepozna potencijale svoji građana. I da ih podstiče i unapređuje", navodi Kovačević.

Neiskorišćena sredstva iz budžeta, kao i obezbijeđena nova sredstva usled pravilnog poslovanja, kako ističe, neće se dijeliti kao varijabile povlašćenima.

"To su sredstva koja će Grad ulagati u kulturni sadržaj, razvoj i edukaciju, unapređenje ambijenta kulturnog stvaralaštva, razvoj omladinksih organizacija i preduzetništva. Bavićemo se realnim i održivim projektima, a nikako megalomanskim i virtuelnim obećanjima. Stojimo čvrsto iza obećanja da je gradu potreban tim ozbiljnih ljudi. Ozbiljni ljudi su u Ujedinjenoj Crnoj Gori", zaključio je Kovačević.

Bonus video: