Brajušković: Možda će DPS i SNP u koaliciju

"Ako se izuzme nekoliko ljudi, slobodno mogu reći da je kolašinski SNP najgori odbor te partije Crnoj Gori”, rekao je Brajušković
0 komentar(a)
Darko Brajušković, Foto: Arhiva Vijesti
Darko Brajušković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.03.2012. 07:38h

Predsjednik Opštine Kolašin Darko Brajušković (DPS) kazao je juče da je vrlo moguće da DPS i SNP budu u koaliciji na državnom nivou.

Polemišući sa šefom odborničkog kluba SNP-a Pantom Pekovićem na sjednici lokalnog parlamenta, Brajušković je iznenadio odbornike i novinare najavom "nove koalicije na narednim parlamentarnim izborima".

Brajušković je, prekorijevajući Pekovića za “zlonamjerne komentare”, između ostalog kazao da bi DPS i SNP na narednim izborima na državnom nivo mogle biti u koaliciji.

“Evo, vjerovatno ćemo ove godine imati izbore na državnom nivou. Moje je mišljenje da nam se spremaju neke nove koalicije. Moguće je da vaša stranka bude na državnom nivou sa DPS-om. Znam da vam ovo ne zvuči dobro.

Ako se izuzme nekoliko ljudi, slobodno mogu reći da je kolašinski SNP najgori odbor te partije Crnoj Gori”, rekao je Brajušković.

Peković je takvu Brajuškovićevu nazvao "obmanjivanjem odbornika, ali i javnosti iz ko zna kojih razloga". Prema njegovim riječima, koalicija između SNP i DPS se nikada neće desiti.

“To garantujem građanima Kolašina. Član sam Glavnog odbora, znam raspoloženje u svojoj partiji i to što pričate nema veze sa istinom”, kazao je Peković.

Na najave Brajuškovića kasnije nije se osvrnuo niko više od odbornika SNP-a, ali su tih nekoliko rečenica prvog čovjeka Kolašina izazvale veliku pažnju odbornika tokom pauza sjednice. Prema mišljenju nekih, to je "informacija dobro obaviještenog čovjeka", dok drugi smatraju da je to plasirao “sa određenim ciljem”.

Bonus video: