Lukšić: Ispada da je DPS kriv i za probleme sa Iranom

Često je jedina istina koju možete pročitati u mnogim medijima sportski rezultat, kazao je Lukšić
0 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Arhiva Vijesti
Igor Lukšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.03.2012. 06:48h

Potpredsjednik DPS-a i premijer Igor Lukšić kazao je sinoć na partijskoj predizbornoj tribini u Zelenici da se vodi snažna kampanja protiv DPS-a iz svih oruđa“.

“Optužuju nas da zemlju vodimo u sunovrat i da su DPS i vlada kriva za sve i svašta - vjerovatno od globalne ekonomske krize pa do problema sa Iranom”, kazao je Lukšić.

On je prisutnima kazao da je posjetio dječiji dom “Mladost” u Bijeloj, čiji su zaposleni lani bili nepravedno optuženi za zloupotrebe, ali im se niko nije izvinio: “To ne treba da čudi jer je često jedina istina koju možete pročitati u mnogim medijima sportski rezultat“.

Komentarišući posjetu brodogradilištu u Bijeloj, Lukšić je konstatovao da je ta kompanija opstala uprkos krizi, da je razvojno orijentisana i da će se nakon rješavanja problema grita steći uslovi za realizaciju ekološki čistijeg i profitabilnijeg programa - remonta jahti.

“To će biti moguće zahvaljujući grandioznom projektu s druge strane obale - Porto Montenegru"

“To će biti moguće zahvaljujući grandioznom projektu s druge strane obale - Porto Montenegru, koji je, takođe, svakodnevno osuđivan, prokazan i napadan. Možemo se sjetiti što smo imali, a što sada imamo u Porto Montenegru po kome smo poznati u svijetu“, naglasio je Lukšić.

Nije se udubljivao u slučaj Mugoša-Carine

Istakao je da će uz novo rukovodstvo hercegnovske opštine na čelu sa DPS-om kapitalni objekti u opštini biti realizovani uz snažnu podršku Vlade: “Bez obzira ko je na vlasti, naša je obaveza da učinimo kvalitetnijim život građana Herceg Novog, ali siguran sam da može bolje sa DPS-om na čelu”.

Prvorangiranu azerbejdžansku kompaniju na tenderu za dugoročni zakup kompleksa bivše vojne kasarne u Kumboru, Lukšić je okarakterisao kao “najznačajniji investicioni projekat koji je dolazio u Crnu Goru“.

Komentarišući sporni ugovor gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše sa preduzećem “Carine”, Lukšić je kazao da se “nije detaljnije udubljivao u tu problematiku, osim letimičnog pregleda onoga što se pojavljivalo u medijima“.

„Zna se kako se može provjeriti validnost svakog ugovora i državni organi će to uraditi, kao i u svakom prethodnom slučaju“, kazao je Lukšić.

Osim premijera, DPS je juče u Herceg Novom promovisao još jedan član Vlade - ministar zdravlja dr Miodrag Radunović, koji je nakon razgovora sa čelnim ljudima svih novskih zdravstvenih ustanova, takođe, govorio na partijskoj tribini.

Bonus video: