SDP: Ne vodimo kampanju protiv Mugoše

Stanić je naveo da se Mugoši sada priviđa kampanja medija i drugih društvenih subjekata, jer ukazuju na njegove nezakonite odluke koje krije od očiju javnosti
0 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 30.03.2012. 11:23h

Socijaldemokratska partija (SDP) ukazivanjem na neizvršavanje sudskih presuda i donošenje nezakonitih odluka gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše ne vodi kampanju protiv bilo koje partije, nego afirmiše evropski princip vladavine prava, saopšteno je iz SDP-a.

Mugoša je rekao da je ispoštovao odluku Vrhovnog suda i saglasno Zakonu o imovini odradio posao sa Carinama, a da napadi na njega dolaze od političkih protivnika, prije svega SDP-a.

Šef medijskog pula socijaldemokrata Mirko Stanić rekao je da zakon mora da važi za svakog, pa i za koaliciju Mugoša-Narodna stranka-Demokratska srpska stranka.

"U državi vladavine prava, kakva Crna Gora mora biti, nijedna partija ne može zaštititi lokalnog funkcionera koji ne poštuje sudske presude i donosi odluke za koje nema zakonsko uporište", naveo je Stanić u izjavi dostavljenoj agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, do prije koji dan “kampanju” protiv Mugoše su vodili predsjednici sudova i sudska vlast, koje je optuživao da mu prijete i rade nezakonito, nudeći “dokaze”. “Neka konačno te dokaze objavi”.

Stanić je naveo da se Mugoši sada priviđa kampanja medija i drugih društvenih subjekata, jer ukazuju na njegove nezakonite odluke koje krije od očiju javnosti.

Kako je kazao, to što bi pred tužiocem trebalo da objašnjava svoje postupke i nezakonit rad, Mugoša može shvatiti kao “kampanju” tužilastva protiv njega.

"Ključna evropska obaveza Crne Gore je izgradnja vladavine prava odnosno poštovanje zakona. Očigledno ovu evropsku lekciju Mugoša teško uči", zaključio je Stanić.

Bonus video: