Ljubanović: Dok sam predsjednik, MANS neće u Skupštinu

Dan nakon toga, u nastavku zasjedanja, Ljubanović je dao dozvolu Milovcu da prisustvuje zasjednju, koje je bilo više nego burno
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2012. 17:56h

Šef budvanskog parlamenta Krsto Ljubanović kazao je da, dok se nalazi u fotelji prvog čovjeka Skupštine opštine, neće dozvoliti predstavnicima Mreže za afirmaciju nevladinog sektora da prisustvuju zasjedanjima, zbog uvreda koje je u pismenom reagovanju upitio direktor za urbanizam te NVO Dejan Milovac.

Iako se očekivalo da će se strasti, nakon dva dana žustrog skupštinskog zasjedanja, tokom koga je na momente bila burna polemika između predstavnika budvanske vlasti i MANS-a stišati, dogodilo se sasvim suprotno. Ljubanović, rezigniran ocjenom Milovca objavljenom u “Danu” “da mu je Skupština ličila na kriminalnu grupu”, kazao da im, dok god je predsjednik, neće dozvoliti da uđu u budvansku Skupštinu.

Sve je počelo prije tri dana, kada je došlo do verbalnog konflikta Ljubanovića i predstavnice MANS-a Ines Mrdović, koji je rezultirao izjavom šefa parlamenta da je “ta NVO špijunska međunarodna organizacija“.

Dan nakon toga, u nastavku zasjedanja, Ljubanović je dao dozvolu Milovcu da prisustvuje zasjednju, koje je bilo više nego burno.

Iako nije bilo oštrih tonova, ipak, zbog „vrućeg“ dnevnog reda i donošenja planskog dokumenta od vladajuće koalicije DPS – SDP, uprkos oštrom protivljenju opozicije i MANS-a da se time za više miliona oštetio budžet Opštine, Milovac se oglasio reagovanjem, u dnevnom listu „Dan“, a koje je na početku jučerašnjeg zasjedanja izazvalo erupciju nezadovoljstva.

Lokalni parlament kao organizovana kriminalna grupa

Direktor urbanizma u MANS-u Dejan Milovac ocijenio je u reagovanju da “skupštinsko zasjedanje najbliže može opisati kao djelovanje dobro organizovane kriminalne organizacije u kojoj svaki član ima unaprijed određeni zadatak od kojeg ne smije ni milimetar da odstupi, te da teško postoji tačniji izraz za bespogovorno usvajanje planske dokumentacije kojom su strani i domaći tajkuni i po koji odbornik direktno profitirali na račun javnog interesa”.

“Ja sam isto iz tog lista odsjekao ovu stranicu sa željom da je sačuvam. Dok sam ja predsjednik Skupštine, više neću dozvoliti predstavnicima MANS-a da prisustvuju ovoj sjednici. Zašto? Zbog toga što ovdje piše, ako ovo ne demantuju, da je Skupština kriminalna grupa. Ako smo mi svi kriminalci, ja zaista mislim da oni ovdje ne treba da prisustvuju i da nas nazivaju kriminalcima. Na osnovu onih diskusija koje je Milovac juče imao ovdje kod nas, ja sam ga, eto, na ljudski i korektan način primio, iako nije bio najavljen, odobrio da prisustvuje i dao mu dozvolu da se uključi u zasjedanje. Neka on i oni svi negdje drugo rade. Vi mene možete i smijeniti, nije problem, ali dok sam ja predsjednik Skupštine, predstavnicima MANS-a ovdje nema mjesta”, poručio je Ljubanović.

Galerija

Bonus video: