Za 21. vijek: Tužno je da značajan dio podmlatka DPS nastoji da imitira Đukanovića

"Teško je utvrditi ko je Đukanovićev dvojnik broj jedan, ali mi se uvijek kladimo na Andriju Nikolića jer njemu često pođe za rukom, ali i za podignutom obrvom, da u poistovjećivanju sa njegovim šefom i sebe nadmaši"
56 pregleda 4 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, GP URA, Foto: Za 21. vijek
Demokratska Crna Gora, GP URA, Foto: Za 21. vijek
Ažurirano: 18.05.2018. 14:58h

Da li objašnjavati Andriji Nikoliću da odnosi u svim partijama nisu regulisani po principu kojim su regulisani u DPS-u? Uzaludan bi to posao bio, jer Andrija Nikolić teško da može da razumije nešto izvan iskustva partije na čijem je čelu udžbenički primjer diktatora, koji, po riječima članice CDU i predsjednice Foruma žena EPP, Doris Pak, "kriminalcima daje odriješene ruke za ubijanje novinara". Stoga, nije slučajno što Đukanovićev omiljeni novinar o međuljudskim i odnosima među saradnicima razmišlja u kategorijama diktata i diktiranja. Vjerovatno mu je to ostalo iz vremena kada mu je kao voditelju u emisijama u kojima je bio pomni slušalac Đukanovićevih monologa njegov šef diktirao pitanja koja može da mu postavi. Otuda je Nikoliću strano sve što nije diktatorski obrazac ponašanja, navodi se u odgovoru koalicje "Za 21. vijek".

Oni su reagovali na navode poslanika DPS-a Andrije Nikolića koji je, između ostalog, naveo da je lider GP URA Dritan Abazović "razapet između nerealnih ambicija i stvarnih mogućnosti".

"I kvalifikacija kojom je nevaspitano gospodina Abazovića označio kao "potrčka" iz istog je repertoara, jer je upravo on taj koji uvijek prvi potrči da brani Đukanovića kako ga ko pomene. Šta je poruka Nikolićevog vapaja nakon što je gospodin Abazović uputio otvoreno pismo ambasadorima Evropske unije? Poznati ćutač u sopstvenim emisijama dok Đukanović govori kaže da bi i drugima bilo bolje da ćute. Kako to drugačije protumačiti nego kao poziv da dođu tako vremena kad pamet zaćuti, Andrija progovori, a Milova familija se još više obogati?", navodi se u reagovanju.

Dodaje se da se u Nikolićevom saopštenju "prepoznaje strah od koalicije "Ljudi za 21. vijek"".

"Strah Andrije Nikolića utoliko je veći zbog toga što se u DPS-u već duže vrijeme slažu kao rogovi u vreći. Poslednji dokaz tome je snimak koji je "isplivao" sa konvencije DPS-a, na kojem Miomir Mugoša, čovjek koji je šest sati saslušavan u Specijalnom tužilaštvu, odbija da se rukuje sa sadašnjim nosiocem liste DPS-a u Podgorici. Ne sumnjamo da i Nikolićeva svijest o narušenim odnosima u sopstvenoj kući strah od Alekse i Dritana čini još većim i zato nije neobično što je tobože izrevoltiran otvorenim pismom gospodina Abazovića potkačio i predsjednika Demokrata. Demokratska partija socijalista više ne može da sakriva strah od okupljanja i jedinstva progresivnih snaga koje je u Crnoj Gori uveliko počelo i otuda se javljaju pokušaji najprimitivnije diskvalifikacije političke konkurencije, naročito one koalicije čije je jedinstvo antipod trvenjima u njihovoj partiji. Taj manir najprimitivnijeg diskvalifikovanja protivnika Nikolić je, razumije se, preuzeo od sopstvenog šefa, kao što je preuzeo i njegovu gestikulaciju rukama, facijalne ekspresije, kao i stav da se o nepočinstvima porodice Đukanović ne smije javno govoriti".

"Kamo lijepe sreće da je Andrija Nikolić sam u tome što radi. Andrija Nikolić ima preveliku konkurenciju. Značajan dio podmlatka DPS-a svojim ponašanjem nastoji da imitira Đukanovića, što je prilično tužno za mlade ljude. Odista je žalosno gledati lažnog novinara, Nikolića i druge nikoliće kako se prosto utrkuju u tome ko će vjernije oponašati njihovog lidera. Po tome svi oni ne da su blizanci, nego liče jedan drugom kao jaje jajetu. Teško je utvrditi ko je Đukanovićev dvojnik broj jedan, ali mi se uvijek kladimo na Andriju Nikolića jer njemu često pođe za rukom, ali i za podignutom obrvom, da u poistovjećivanju sa njegovim šefom i sebe nadmaši. Ovdje se ne može reći da je svaka sličnost slučajna jer Nikolić, po svoj prilici, svjesno i namjerno nastoji da bude Đukanovićev epigon, čiji se vrhunac autonomije sastoji u tome da sam veže konja gdje mu gazda kaže", navodi se u reagovanju.

Dodaju da se "sličnost Alekse i Dritana" ogleda u njihovoj mladosti, energiji i želji da se izbore za promjene nabolje koje sva Crna Gora priželjkuje.

"Ali se te sličnosti ne mogu zastidjeti ni Aleksa, ni Dritan. A ti, Nikoliću, stidiš li se što sve vrijeme pokušavaš da ličiš na tvog šefa koji prije neki dan, ničim izazvan, priznade kako je sačuvao odnose sa Svetozarom Marovićem i da i dalje "vrlo jedinstveno djeluju"? I kad si već stručnjak za blizance, kaži nam, Andrija, jesu li Milo i Sveto jednojajčani ili dvojajčani?", zaključuje se u reagovanju

Bonus video: