Ministri na nogama uoči lokalnih izbora u Tivtu i Herceg Novom

Sekulić:Mislite li da je zloupotreba ako ministar turizma, a to sam radio i ranije, dolazi u grad koji uglavnom živi od turizma i dolazi u posjetu hotelu koji je ovih dana otvoren
0 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Siniša Luković
Predrag Sekulić, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.03.2012. 08:29h

Dobro poznata praksa vladajuće partije, čiji predstavnici u Vladi obilaze opštine u toku izborne kampanje, potvrđuje se i ove godine na primjeru Herceg Novog, gdje je trenutno na vlasti opozicija, ali i Tivta.

Tako su prošle sedmice u Herceg Novom bili ministri rada i socijalnog staranja Suad Numanović i poljoprivrede Tarzan Milošević, a juče je u “radnoj posjeti” Tivtu bio ministra održivog razvoja i turizma Predraga Sekulić. Hvalio je uspjehe lokalne DPS-SDP-HGI vlasti, a na pitanje „Vijesti“ je li svjestan da time krši Zakon koji nosiocima državnih funkcija zabranjuje da ih zloupotrebljavaju u kampanji sa aktivnostima kakve je on sprovodio u Tivtu, Sekulić je odgovorio protivpitanjem:

„Izvinite, ali mislite li da je zloupotreba ako ministar turizma, a to sam radio i ranije, dolazi u grad koji uglavnom živi od turizma i dolazi u posjetu hotelu koji je ovih dana otvoren. Samo mi nemojte reći da su vlasnici ovog hotela tempirali da ga otvore upravo tokom predizborne kampanje“, kazao je Sekulić, sa kojim je bio i bivši ministar turizma Predrag Nenezić, koji je sada koordinator DPS-a u Tivtu u ime centrale stranke.

Sekulić voli da se šali

Na konstataciju da je vlasnik, kompanija „Hotels M Group“, hotel „Magnoliju“ zvanično otvorila 7. marta, te da je kao ministar mogao doći tada ili poslije izbora 7.aprila, Sekulić je novinaru “Vijesti” ponudio dogovor da ga pozove sljedeći put kada bude smatrao da treba da posjeti Tivat.

Sekulić je posljednji put Tivat posjetio u novembru 2011.

Dječji dom “Mladost” u Bijeloj, nadomak Herceg Novog, nedavno je posjetio Numanović, gdje je posljednji put bio u oktobru prošle godine da bi govorio na tribini o NATO-u.

Mislite li da je zloupotreba ako ministar turizma, a to sam radio i ranije, dolazi u grad koji uglavnom živi od turizma i dolazi u posjetu hotelu koji je ovih dana otvoren. Samo mi nemojte reći da su vlasnici ovog hotela tempirali da ga otvore upravo tokom predizborne kampanje, kaže Sekulić

Vlada posjete u vrijeme kampanja pravda “redovnim posjetama premijera i ministara opštinama, shodno ranije utvrđenom planu, te da oni tokom takvih posjeta imaju pravo na korišćenje službenih automobila”. Nijesu odgovorili na pitanje zašto zvanične posjete opštinama nijesu upriličene prije ili nakon izbora. Iz Vladinog biroa za odnose sa javnošću saopšteno je da “članovi Vlade redovno posjećuju gotovo sve opštine”, uz napomenu da je premijer Igor Lukšić posjetio sve opštine, “a neke i više puta”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: