Duraković član, Micev dao podršku "Pozitivnoj Crnoj Gori"

U Pozitivnoj Crnoj Gori, istakao je Duraković, prepoznao je političku snagu koja poštuje svakog člana
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2012. 04:58h

Bivši poslanik POkreta za promjene Emin Duraković pristupio je “Pozitivnoj Crnoj Gori”, a stranci koju vodi Darko Pajović podršku je dao i meteorolog Branko Micev.

Načelnik Odsjeka za meteorologiju Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore tako se pridružio bivšem lideru SDP-a Žarku Rakčeiću, univerzitetskom profesoru Draganu Bogojeviću i članu predsjedništva bivšeg Saveza reformskih snaga Crne Gore Vaselju Camaju, koji su između ostalih, podržali formiranje nove stranke.

Povodom svoje odluke, Duraković je “Vijestima” kazao kako smatra da nova generacija političara treba da prekine decenijske zakulisne igre između korumpirane vlasti i opozicije koja se ne nudi kao alternativa takvoj vlasti.

“Kao nekadašnji poslanik osjetio sam potrebu da se ponovo politički aktiviram i nastavim tamo gdje su neki prethodni politički subjekti izgubili kondiciju i iskočili iz kolosijeka lijevog građanskog centra. Obući dres Pozitivne Crne Gore znači zaigrati u timu koji ne želi biti sezonska pojava podređena jednom ili nekolicini pojedinaca, već partija koja dugoročno želi da stvara tim slobodnih i kredibilnih članova, koji će raditi za dobrobit svih građana”, kazao je Duraković.

"Nova partija da povrati nadu"

Duraković tvrdi da je u Pozitivnoj Crnoj Gori prepoznao je političku snagu koja poštuje svakog člana. On smatra da se u politiku može ući jedino sa čistim namjerama, zbog čega je pred “Pozitivnom Crnom Gorom” velika obaveza.

Prema njegovom mišljenju, nova partija ima potencijal da privuče stručnjake iz raznih oblasti koji su apstinirali od političkih dešavanja.

Nova partija ima potencijal da privuče stručnjake iz raznih oblasti koji su apstinirali od političkih dešavanja, smatra Duraković

“Iz tih razloga je pred novom partijom veliki izazov i obaveza – da povrati nadu i iznevjerena očekivanja u ideju “trećeg puta” koja je jedina šansa za socijalni, ekonomski, politički i kulturni oporavak naše države. Zato su potrebni novi ljudi i svježa krv”, rekao je on.

Duraković je poručio da više nema razloga ni opravdanja da “skrštenih ruku bespomoćno sjedimo i posmatramo kako postojeće političke elite uništavaju supstancu društva i sve ono što su prethodne generacije mukotrpno stvarale: “Svi građani Crne Gore, bez obzira na vjeru i naciju, bez obzira kako su glasali na referendumu, bez obzira na stepen obrazovanja i društveni status sada imaju pravi izbor”.

Galerija

Bonus video: