MANS poziva partije da se uzdrže od zloupotreba građanskog protesta

"Političari moraju da shvate da su građani u ovim protestima jednaki, ali i da svi zajedno moramo biti drugačiji"
0 komentar(a)
protest 18.03, Foto: Savo Prelević
protest 18.03, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.03.2012. 13:42h

MANS poziva političke partije da se uzdrže od zloupotreba građanskog protesta za svoje stranačke potrebe, pa time i upotrebe u kampanji za predstojeće lokalne izbore u Tivtu i Herceg Novom.

"Građanski protest je okupio energiju ljudi koji traže konkretne rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i traže da Crna Gora odmah krene naprijed. Radnici, studenti, intelektualci, državna administracija i nezaposleni su izašli na ulicu zbog visokih računa za struju, telefon, gorivo, zbog pljačkaških stečaja i privatizacija nakon kojih je uski krug privilegovanih pojedinaca postao još bogatiji, a inostrani tajkuni povećali iznose na svojim bankarskim računima.

Građanski protest je svima poslao i snažnu poruku jedinstva, da smo svi zajedno obespravljeni, opljačkani i osiromašeni, bez obzira na politička ili bilo koja druga opredjeljenja.", navodi se u saopštenju MANS-a.

Zbog toga MANS vjeruje da "kompromitacija energije koja je probuđena nakon dvije decenije i nove podjele mogu odgovarati samo onima koji situaciju u zemlji vide kao šansu da nastave svoje prljave biznise ili da u političkom smislu jednokratno poentiraju".

"Političari moraju da shvate da su građani u ovim protestima jednaki, ali i da svi zajedno moramo biti drugačiji u odnosnu na ono što smo bili svih ovih godina dok su nas dijelili na partije, vjere i nacije, a sve nas zajedno u paketu nemilosrdno pljačkali."

Bonus video: