Vanja Ćalović: Narod se sve manje plaši

Izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović smatra da je prilično visok procenat onih koji smatraju da protesti mogu donijeti promjene
1061 pregleda 0 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Luka Zeković
Vanja Ćalović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.03.2012. 08:26h

Trećina građana Crne Gore vjeruje da građanski protesti mogu izazvati promjenu vlasti, dok polovina ne vjeruje u takav scenario, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja koje su sproveli Nezavisni dnevnik i Televizija Vijesti, u saradnji sa agencijom “Ipsos stratedžik marketing”.

Rezultati istraživanja pokazali su da 55 odsto ispitanika smatra da protesti MANS-a, Unije slobodnih sindikata i studenata zbog politike Vlade ne mogu smijeniti aktuelnu vlast, dok 37 odsto građana koji vjeruju da je to, ipak, moguće. Nešto više od osam procenata anketiranih građana nije moglo da odgovori na pitanje može li se građanskim protestima promjeniti vlast.

Dok u Vladi nijesu željeli da komentarišu rezultate istraživanja, izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović smatra da je prilično visok procenat onih koji smatraju da protesti mogu donijeti promjene.

Ona smatra da 55 procenata građana koji ne vjeruju da se protestima može smijeniti vlast ne znače sigurnost za Vladu i smatra da se narod sve manje plaši.

“Mislim da je to iznenađujuće mali procenat, pošto se u Crnoj Gori nikada ništa nije promijenilo, a da nije bilo režirano.

To pokazuje da se povratila vjera da su promjene moguće i da jedan značajan broj ljudi, iako on još uvijek procentualno nije veći, vjeruje u to da oni svojom upornošću i istrajnošću mogu da naprave promjene”, istakla je Ćalovićeva.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: