Lukšić: Zabluda je da droga popravlja raspoloženje

Premijera brine podatak međunarodnih institucija da se pomjerila starosna granica mladih koji prvi put dolaze u kontakt sa drogom
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2012. 11:30h

Poslije prazničnih čestitki i komentara o društveno-političkim dešavanjima, premijer Igor Lukšić je na svojoj Facebook stranici iskazao zabrinutost povodom istraživanja Instituta za javno zdravlje koje pokazuju da je došlo do porasta upotreba droga kod mladih.

Aktivni učesnik društvene mreže kazao je da je Crna Gora u odnosu na evropski prosjek na dnu ljestvice što ukazuje na posvećenost države u rješavanju ovog problema.

"Neophodno je da se obezbijedi kontinuitet djelovanja institucija sistema, ali i da svako od nas pojedinačno da doprinos kako prevenciji, tako i suzbijanju ove pojave", kaže premijer u Facebook komentaru.

Lukšića dodatno brine podatak međunarodnih institucija da se globalno pomjerila na dolje starosna granica mladih koji prvi put dolaze u kontakt sa drogom.

"Imajući u vidu da su najčešći razlozi za uzimanje droga radoznalost, zabluda da će se time popraviti raspoloženje, dosada i društvo u kome se mladi kreću, zaključak koji se nameće je da je riječ prvenstveno o socijalnom problemu", kaže premijer.

Košarkaši iz Vlade

Savjet roditeljima

Premijer poznat po obraćanju građanima putem Facebook-a savjetuje da se roditelji i porodice moraju više posvetiti razgovoru, pravilnom usmjeravanju i aktivno učestvovanju u životu svoje djece.

"Pričajmo sa njima, učimo ih o štetnosti droga, sugerišimo im, ali i usmjeravajmo na bavljenje sportom i druge stilove zdravog života. To je, siguran sam, najbolji odgovor na ovaj problem", kaže otac troje maloljetne djece.

Lukšić je od djetinjstva posvećen sportu, a ovo obraćanje je njegov doprinos podizanju svijestu o zdravom načinu života

"Ljubav prema košarci, ali i drugim sportovima, usađena mi je još u djetinjstvu i ona i danas traje. Želim da naša đeca žive u društvu u kojem će zdrav način života biti imperativ i vodilja svake porodice", kaže premijer koji u slobodno vrijeme sa prijateljima i kolegama iz Vlade "izađe na teren".

Galerija

Bonus video: