Poslanici se dogovorili da ne lažu evropske poslanike

Tema četvrtog sastanka biće i stanje u odnosima između Crne Gore i EU, odnosno preostalim uslovima za otvaranje pregovora o članstvu
0 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.03.2012. 05:28h

Poslanici vlasti i opozicije saglasili su se juče da se na sljedećem sastanku sa evropskim parlamentarcima “govori istina o Crnoj Gori”.

To je juče “Vijestima” kazao član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore sa EU (POSP) Branko Radulović (PzP).

“Preovladalo je mišljenje kod svih poslanika da se ovaj put pred evropskim poslanicima govori istina o Crnoj Gori, niti da uljepšavamo, niti da je pravimo crnju i goru nego što je. Bilo je moje i mišljenje kolega iz opozicije da je u interesu Crne Gore da govorimo istinu, jer oni tamo dosta dobro znaju našu stvarnost i mislimo da uljepšavanje ne bi donijelo ništa dobro”, istakao je Radulović.

Na pripremnom sastanku dogovoren je i dnevni red četvrtog sastanka POSP-a, koji će biti održan 2. i 3. aprila u Podgorici, a na kojem će se raspravljati o napretku Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i o ekonomskim kretanjima u zemlji.

Tema četvrtog sastanka biće i stanje u odnosima između Crne Gore i EU, odnosno preostalim uslovima za otvaranje pregovora o članstvu.

Bilo je moje i mišljenje kolega iz opozicije da je u interesu Crne Gore da govorimo istinu, jer oni tamo dosta dobro znaju našu stvarnost i mislimo da uljepšavanje ne bi donijelo ništa dobro”

Nakon što u vili “Gorica” u nedjelju veče, 1. aprila, bude organizovan svečani prijem za šest evropskih parlamentaraca, kojem će prisustvovati i svi poslanici Skupštine Crne Gore, prvog dana rada POSP-a uvodna izlaganja imaće generalni direktor Direktorata za proširenje Stefan Sanino, šef Delegacije Evropske komisije u Podgorici Leopold Maurer, kao i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Milan Roćen.

Sjednici POSP-a, osim crnogorskih parlamentaraca, prisustvovaće i njihove kolege iz Evropskog parlamenta Eduard Kukan, Jelko Kacin, Doris Pak, Antonio Kancijan, Tanja Fajon i Juto Steinruk.

Na jučerašnjem pripremnom sastanku za člana Parlamentarnog odbora, umjesto Aleksandra Bogdanovića, određen je Zoran Vukčević (DPS).

Bonus video: