CKM: MANS treba goniti zbog govora mržnje

Oni su kazali i da čudi da je “Lukšić bio meta napada od strane onih, kojima je po dolasku na premijersku funkciju, pružio ruku saradnje”
0 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Gov.me
Igor Lukšić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 22.03.2012. 19:03h

Crnogorska kulturna mreža (CKM) pozvala je premijera Igora Lukšića da ispita rad policije i sudstva i pita koga se ti organi plaše.

“Ovih dana svjedoci smo činjenice da grupe ljudi, koji se zalažu za poboljšanje životnog standarda, destabilizaciju države i rušenje vlasti, ne birajući rijeći blate državu nazivajući je raznim pogrdnim imenima i za to nijesu sankcionisani od strane nadležnih organa.

Nedopustivo je da neko ispred zgrade Vlade postavi WC šolju i na njoj napiše članovima Vlade direktnu poruku 'Ovdje Vam je mjesto', a da premijera nazove 'marionetom i poltronom', a da za to ne bude adekvatno sankcionisan”, saopštili su iz CKM.

Oni su kazali i da čudi da je “Lukšić bio meta napada od strane onih, kojima je po dolasku na premijersku funkciju, pružio ruku saradnje”.

“Ako je protiv Mitropolita SPC Amfilohija pokrenuta prijava zbog govora mržnje, onda treba isto uraditi i prema organizatorima nedavnog protesta (MANS, Unija slobodnih sindikata, Studentska unija), jer nijesu izrekli ništa manje uvredljive konstatacije na račun države i njenih institucija”, zaključili su iz CKM i dodali da očekuju

Bonus video: