PzP: Porto Montenegro je igralište za tajkune

“Neko iz vlasti se, međutim, dogovorio i ugovorio proviziju da Arsenal proda kao plac za marinu, uništavajući na taj način firmu koja ima izvanrednu perspektivu"
130 pregleda 0 komentar(a)
Arsenal Tivat, Foto: Siniša Luković
Arsenal Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 21.03.2012. 18:49h

Tivatski PzP oštro je napao lokalnu DPS-SDP-HGI vlast, optužujući je da „nema autentičnu viziju šta tom gradu zapravo treba, već da je puka logistika centrala DPS i SDP, zahvaljujući kojima je Tivat u protekle četiri godine drastično promijenio svoj lik, svoju privrednu osnovu, ali, nažalost, i svoj identitet.”

"Zarad sitnih, privatnih interesa čelnika DPS-a, uništen je najveći i najkompleksniji industrijski pogon u Crnoj Gori – MTRZ ’Sava Kovačević’ (Arsenal), na čijim ostacima se gradi ’igralište za tajkune’ – ’Porto Montenegro’. Ta promjena - sa namjenske industrije i ratne brodogradnje na ekonomiju usluga Tivtu nije donijela prosperitet, a govorili su da će ’Porto Montenegro’ donijeti hiljade novih radnih mjesta", saopštio je tivatski PzP.

"Gašenjem Arsenala bez posla je ostalo 470 ljudi, 470 porodica. Danas ’Porto Montenegro’ ima oko 130 radnika, od kojih je samo pedesetak iz Tivta"

“Neko iz vlasti se, međutim, dogovorio i ugovorio proviziju da Arsenal proda kao plac za marinu, uništavajući na taj način firmu koja ima izvanrednu perspektivu. To je kao da vola zakoljete radi kila mesa”, citirao je PzP izjavu Medojevića iz septembra 2005.

PzP je istakao da su za 3,26 miliona eura “DPS i Milo Đukanović prodali Arsenal – više od 200 hektara zemljišta na naljepšem dijelu obale Tivta, hiljadu metara dužnih uređene i infrastrukturom opremljene operativne obale i gatova, 73 radionička, infrastrukturna, administrativna, školska, smještajna, zdravstvena i druga objekta, plus 174 stavke pokretne imovine knjigovodstvene vrijednosti 5,5 miliona eura, te zgradu Doma vojske u Tivtu vrijednu osam miliona eura.”

“Gašenjem Arsenala bez posla je ostalo 470 ljudi, 470 porodica. Danas ’Porto Montenegro’ ima oko 130 radnika, od kojih je samo pedesetak iz Tivta. Umjesto brodova, naoružanja i vojne opreme, u Tivtu se više ne proizvodi ništa. Poštovane Tivćanke i Tivćani, presaberite se i pogledajte gdje ste vi lično, vaša djeca i vaši najmiliji u cijeloj ovoj priči. Volite li gledati Rotšildove rođendanske derneke, zbog kojih vam je dva dana blokiran grad, ili Deripasku kako vezuje svoju 60 miliona eura vrijednu jahtu u Tivtu, dok iz KAP-a isisava stotine miliona”, poručio je PzP Tivćanima, uz napomenu da se su “predstojeći izbori 7. aprila prilika da jednostavnim potezom olovke, izaberete odgovornu i interesima lokalne zajednice predanu opštinsku vlast”.

Bonus video: