Ujedinjena Crna Gora: Stanje u zdravstvu predstavlja pravu sliku opšteg haosa koji vlada u državi

"Ko zna koji put napominjemo - odgovornost je ministra i Ministarstva zdravlja, odgovornost je i menadžmenta zdravstva! Javno pitamo, posebno sad nakon našeg trećeg obraćanja i iznošenja u javnost prethodnih besmislica i grešaka - dokle ćete, ministre, da svoje greške krijete kažnjavajući samo druge?"
9 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora logo, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ujedinjena Crna Gora logo, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ažurirano: 17.05.2018. 14:08h

Ujedinjena Crna Gora saopštila je da stanje u zdravstvu predstavlja pravu sliku opšteg haosa koji vlada u državi.

"Ujedinjena Crna Gora, već treći put u poslednjih mjesec dana, upozorava javnost da stanje u zdravstvu predstavlja pravu sliku upropašćenog sistema i opšteg haosa koji vlada u državi. Ponovićemo i opet - nestručni i nekompetentni ljudi vode Ministarstvo zdravlja! Da bi se izliječila bolest, moramo liječiti uzrok, a ne posledice. Posledice poslednjeg slučaja su skandalozne. Ne bismo potrošili ni slovo viška da pojedinac ne odgovara za slom sistema. Slažemo se da je neophodno utvrditi pojedinačnu odgovornost u svakom slučaju, odgovornost medicinske sestre, doktora ili načelnika kada se zamijeni jedan novi život sa drugim, beba za bebu, nepažnja za pažnju. Ali! Ko zna koji put napominjemo - odgovornost je ministra i Ministarstva zdravlja, odgovornost je i menadžmenta zdravstva! Javno pitamo, posebno sad nakon našeg trećeg obraćanja i iznošenja u javnost prethodnih besmislica i grešaka - dokle ćete, ministre, da svoje greške krijete kažnjavajući samo druge? Nema te predizborne kampanje koja je vrijedna skrivanja i prebacivanja odgovornosti na manje odgovorne", saopštili su iz Ujedinjene Crne Gore.

Iz Ujedinjene Crne Gore su kazali da žele odgovorno društvo i spremni su da se za njega bore.

"Počnimo od života, od novog života, od zdravstva. Naši visoki funkcioneri su ljekari, koji znaju kako da se izbore sa ovim nedaćama koje, strah nas je, namjerno pravite i ostavljate iza vas. Pozivamo javnost da ne dozvoli da ovako veliki propusti prođu bez adekvatnih reakcija. Ali pozivamo i na, možda i najvažnije, zajedničku borbu za život svih nas", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: