Ćalović: Još je samo Miško Vuković javno uz Đukanovića

"Više nema ko da ga brani od bijesa prevarenih i osiromašenih građana čije probleme on ne može razumjeti, jer živi od miliona, a ne od par stotina eura”
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2012. 21:03h

Izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović kazala je da je tužno što čovjek koji decenijama manipuliše građanima i stalno obećava da će biti sve bolje i bolje, dok je stanje sve gore i gore, smije nekoga da optuži za manipulacije.

Ona je, reagujući na izjave lidera DPS-a Mila Đukanovića da je protest u Podgorici bio iskaz manipulacije političkih i parapolitičkih organizacija, kazala kako je očigledno da je bivši premijer uplašen “jer je odbrojavanje počelo”.

Ćalović je uvjerena da Đukanović ne može da razumije kako građani žive “jer on sigurno ne živi od plate”

Ćalović je rekla da o strahu Đukanovića svjedoči i “smiješno providan pokušaj policije da minimizira protest”:

“Iako svi znaju da je trg bio pun, pa se i Vlada i organizovani kriminal tresu, jer je odbrojavanje počelo. Više nema ko da ga brani od bijesa prevarenih i osiromašenih građana čije probleme on ne može razumjeti, jer živi od miliona, a ne od par stotina eura”.

Neka objasni kako je sa bratom došao do miliona

“To radi isti čovjek koji nam objašnjava da i američke i italijanske i švajcarske i druge institucije prave gluposti kada optužuju njega i njegovu najbližu familiju za korupciju i organizovani kriminal

“Da su razlike između najsiromašnijih i najbogatijih najveće u regionu, a vjerovatno i Evropi, i zato što je njegova politika evidentno uništila našu privredu i dovela nas na ivicu bankrota. Zato se Đukanović plaši i mora da se brani, jer se više niko, sem Miška Vukovića, ne usuđuje da javno stane na njegovu stranu”, kazala je Ćalović.

Uvjerena da Đukanović ne može da razumije kako građani žive “jer on sigurno ne živi od plate”, ona je kazala da se “sve češće i sve brutalnije iz stranih medija i optužnica saznaje da naš bivši šef države uživa u milionima”.

“To radi isti čovjek koji nam objašnjava da i američke i italijanske i švajcarske i druge institucije prave gluposti kada optužuju njega i njegovu najbližu familiju za korupciju i organizovani kriminal. Nedavno je to konstatovao u slučaju Telekoma, a objašnjavao nam je i da je u javnom interesu bila prodaja EPCG i KAP-a, i spasavanje Prve banke, biznisa njegovog brata. Ni danas Đukanović ne pokušava da objasni kako su on i njegov, do skoro nezaposleni brat, došli do miliona, a kumovi postali sive eminencije naše ekonomije”, poručila je Ćalović.

Đukanović “i njemu slični” najveća prepreka

Ona je podsjetila da Đukanović zaboravlja da i građani Crne Gore hoće da se pobrinu za svoje porodice, “ali poštenim radom, a ne korupcijom, ugradnjama i kriminalom”:

"Dali smo jasan izbor Lukšiću, da se odluči za građane ili organizovani kriminal, da kaže da li Vladom upravlja on ili braća Đukanovići i Brano Mićunović

Istakla je i da Đukanović “i njemu slični” moraju da shvate da su Crnoj Gori sada najveća prepreka:

“Za razliku od njega mi želimo da u Crnoj Gori bude mir i da se izgrade institucije sistema. Mi ne želimo paljenje i rušenje, i već sada se borimo za pravo na efikasno i pravično suđenje njemu i njegovom najbližem okruženju. Naravno, i za vraćanje novca sa njihovih privatnih računa u državni budžet”.

Znamo da Lukšić nema hrabrosti, ali će biti doveden pred svršen čin

Poručujući da Đukanović mora da shvati da je on političar koga je vrijeme pregazilo, Ćalović je rekla da “ni on više ne vjeruje u manipulacije kojima se služi”.

“Bilo bi strašno za Crnu Goru ako je ovim svojim reagovanjem u stvari donio odluku umjesto Igora Lukšića i stavio ga na pogrešnu stranu. Mi smo dali jasan izbor premijeru Lukšiću, da se odluči za građane ili organizovani kriminal, da kaže da li Vladom upravlja on ili braća Đukanovići i Brano Mićunović”, istakla je Ćalović.

Zabrinjavajuća je, kako je kazala, Lukšićeva mlaka reakcija “u odnosu na napade od strane njegovog šefa”:

“To navodi na zaključak da će aktuelni premijer ostati samo lutka kojom drugi upravljaju. Znamo da Lukšić nema hrabrosti, ali se nadamo da će ga masovni odziv građana i međunarodna zajednica staviti pred svršen čin i natjerati da izabere na čiju će stranu. To će se desiti prije ili kasnije, sa njim ili bez njega, jer su 18. marta građani već pobijedili, i mi sigurno nećemo odustati od promjena”.

Galerija

Bonus video: