Lukšić: Pitanje na čijoj sam strani je vještačka dilema

On je ponovio da proteste, pa i ove u Podgorici vidi kao izraz demokratskog društva i odsustvo bilo kakve iluzije da u Crnoj Gori nema nezadovoljnih
57 pregleda 0 komentar(a)
Lukšić, Foto: Facebook
Lukšić, Foto: Facebook
Ažurirano: 19.03.2012. 16:27h

Premijer Igor Lukšić ponovio je da ne vidi da bilo koji od zahtjeva sa protesta u centru Podgorice suštinski odudara od politike Vlade, navodeći da je potpuno vještačka dilema poruka koja se mogla čuti na protestu – da li je sa narodom ili je lutka organizovanog kriminala.

“Mislim da smo mi za posljednih godinu i po dana u Vladi pokazali posvećenost izgradnji evropskog društva. Ono što smo u prethodnom periodu radili kroz objektivne izvještaje prepoznato je i tome je data snažna podrška. da nismo realizovali čitav niz aktivnosti u mnogim oblastima pa i onima za koje nas vrlo često prozivaju.

Ne bi bili na pragu otvaranja pregovora, ne bi napredovali ka sjevernoatlanskog savezu, ne bi čini mi se u ovom ovom teškom periodu obezbijedili, ipak, i stabilnost ekonomije.

Što se mene tiče, mi tim putem nastavljamo, prioritet Vlade ostaje posvećenost evropskim integracijama i iznalaženju načina za ekonomomski oporavak, a kroz sve to je suština dalja izgradnja institucija”, kazao je premijer Lukšić u Bečićima gdje je otvarao konferenciju posvećenu zaštiti seksualnih manjina

On je ponovio da proteste, pa i ove u Podgorici vidi kao izraz demokratskog društva i odsustvo bilo kakve iluzije da u Crnoj Gori nema nezadovoljnih.

“Naravno da ima nezadovoljnih građana i svaka poruka tog tipa koja se šalje jeste otrežnjujuća, jeste motivišuća da se ovim prioritetima bavimo još ažurnije, kvalitetnije i posvećenije”, poručio je premijer.

Lukšić je rekao da ne vidi da bilo koji od zahtjeva sa protesta odudara od politike Vlade Crne Gore.

"Zato što su zahtjevi, manje više generalni, jer je vjerujem svako od nas protiv korupcije, protiv organizovanog kriminala, svako od nas je za privlačenje investicija, za uspostavljanje tržišne ekonomije, za ekonomski oporavak.

U tom kontekstu , čini mi se da kasnija retorika , čini da smo imali prilike čuti, rekao bih jednu vrstu iskazanog nezadovoljstva, ali koja može ostati na tom nivou , služiti kao jedna vrsta podsticaja da nastavimo sa realizacijom prioriteta koje smo definisali, ili sa druge strane ako postoji nezadovoljstvo realizacijom vladine politike , onda treba izaći sa konkretnim predlozima kako je to moguće bolje uraditi", kazao je Lukšić.

Bonus video: