Šabović: Ovo su prva naša okupljanja i nek' su nam srećna!

Prema njegovim riječima, dobro je i demokratski što u Crnoj Gori samo jedna partija ne može da formira vlast
1 komentar(a)
džavid šabović, Foto: Arhiva "Vijesti"
džavid šabović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.03.2012. 12:22h

Nezadovoljni građani trebalo bi da svoje zahtjeve i stavove artikulišu u nekom udruženju i u okviru zajedničke političke platforme, kako bi se borili za promjene, smatra poslanik Socijaldemokratske partije Džavid Šabović.

Šabović je, govoreći o građanskom protestu koji je u Podgorici okupio hiljade nezadovoljnih građana iz Crne Gore, rekao da su pojedine opozicione partije, koje misle da mogu da profitiraju od toga, u zabludi.

"Neka kroz novu političku partiju, koaliciju, udruženje svoje zahtjeve i stavove pokušaju da artikulišu, a da razočarane članove iz svih partija, ako ih ima, pokušaju da okupe na nekoj zajedničkoj minimalnoj političkoj platformi, i onda krenu u ono što se zove promjena", rekao je Šabović agenciji MINA.

Sreća što nema apsolutne većine

Prema njegovim riječima, dobro je i demokratski što u Crnoj Gori samo jedna partija ne može da formira vlast.

"To je sreća za Crnu Goru, čak volim i da dvije partije ne budu same u vlasti, jer se uvijek stvara veća i jača, odnosno manja i slabija. Kad bi bile tri partije, to bi bio znak da se Crna Gora polako demokratizuje i to potpuno i bezrezevno podržavam", kazao je on.

Šabović je rekao da svoje pravo na mišljenje uvijek koristi, makar se razlikovalo od partije čiji je član, navodeći da i svako drugi može svoje pravo na mišljenje da koristi kad i kako hoće.

"Doduše, zbog istorije i prošlosti imam dosta rezervisan stav prema okupljanjima jer, sjećam se onih ranijih, mada, ova sadašnja ne liče na ona nekadašnja. Ova su izazvana situacijom, nemaštinom, ali ona prva su bila politički motivisana i dolazila su od nekog spolja", rekao je on. "Ova su naša i nek su nam srećna".

Šabović je zaključio da ljudima mora biti omogućeno da iskažu ono što misle, svidjelo se to nekom ili ne.

Bonus video: