Mugoša potvrdio da mu je Radulović "prijetio"

To je prijeteće pismeno upozorenje i ne dolikuje bilo kome ko se bavi javnim poslom, a kamoli predsjedniku jednog od sudova, kazao je Mugoša
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2012. 20:51h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša indirektno je potvrdio da mu je, navodno, prijetio predsjednik Upravnog suda Branislav Radulović. Mugoša je prije nekoliko dana kazao da ima dokaze da pojedini sudski organi rade nezakonito i da su mu pojedine sudije prijetile, precizirajući da se radi o navodnim prijetnjama samo jednog predsjednika suda koji mu je “lično prijetio”, te da za to ima pisani dokaz.

“Zna se o kojem se sudu radi, sve se zna, pročitali ste ga u novinama. Postoje dokazi prijetnji koje su stizale od nekih predsjednika sudova, koji se kasnije prepoznao u svom širokom članku”, rekao je Mugoša gostujući u emisiji Okvir na RTCG-u, aludirajući na tekst objavljen u “Vijestima”, u kojem je Radulović kazao da se ne prepoznaje u izjavu gradonačelnika.

Mugoša je kazao da nije bilo potrebe da se obraća Upravi policiji i državnom tužiocu zbog prijetnji koje je, navodno, dobio od “predsjednika jednog suda”, navodeći da će to, ukoliko bude bilo od njega traženo, kao uzorni građanin i učiniti.

Nije mu ugrožena bezbjednost

Mugoša je rekao da njegova fizička bezbjednost nije ugrožena, te da je u tom smislu spokojan i miran. Smatra da je nedopustivo da se neko na takav način obraća gradonačelniku Podgorice.

“To je bilo prijeteće pismo upozorenja koje ne dolikuje bilo kojem sudiji, a najmanje predsjedniku Upravnog suda. Posebno što gradonačelnik nije bio ni u funkciji ni lično predmet toga spora, odnosno postupka koji se vodio, što najbolje tvrdi dokaz i sadržaj tog pisma”, rekao je Mugoša, navodeći da vjeruje u pravdu koja je, kako je ocijenio, spora, ali dostižna.

“Tu energiju, u smislu zaštite moje bezbjednosti, neka sačuva za sebe i svoju porodicu”, istakao je Mugoša.

“Tu energiju, u smislu zaštite moje bezbjednosti, neka sačuva za sebe i svoju porodicu”, istakao je Mugoša.

Govoreći o odnosima u koaliciji, Mugoša je ocijenio kako se SDP ponaša kao “velnes partija”, koja je “čas vlast, čas opozicija”.

“Tu partiju niko izgleda ne voli u Crnoj Gori”, rekao je Mugoša, poručujući kako smatra da ih ne vole ni u DPS-u.

Galerija

Bonus video: