Bilbordima protiv NATO

Na bilbordu, na kojem je preko zastave koja se sliva kao krv ,istaknuto obilježje NATO Alijanse, stoji poruka “Olovkom protiv oružja”
129 pregleda 0 komentar(a)
NATO bilbord, Foto: Vesko Belojević
NATO bilbord, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.03.2012. 08:19h

Na Bulevaru svetog Petra Cetinjskog, preko puta Skupštine Crne Gore i na početku mosta na Ribnici, prema Starom aerodromu, nedavno su postavljeni bilbordi sa porukom “Ne u NATO”, u okviru kampanje grupe nevladinih organizacija osnovanih prije godinu, a okupljenih u koaliciji “Ne u rat – ne u NATO”.

Na bilbordu, na kojem je preko zastave koja se sliva kao krv ,istaknuto obilježje NATO Alijanse, stoji poruka “Olovkom protiv oružja”, kao i citat iz Gorskog vijenca “Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom”.

Na bilbordima je istaknuta i internet adresa www.neunato.net, na kojoj se sprovodi antikampanja za članstvo Crne Gore u NATO.

Na toj stranici objavljene su i sve intervencije saveza u prethodnom periodu, od Libije, preko Iraka, do Republike Srpske i SR Jugoslavije, kao i poruka grupe NVO da je u osnovi njihovog djelovanja anti-NATO kampanja, kroz koju žele da ukažu “na pogubnost eventualnog priključenja Crne Gore NATO savezu”.

Na internet adresi “Ne u NATO” redovno se ažuriraju i sve vijesti u vezi sa evroatlantskim integracijama Crne Gore.

Bonus video: