Ako dobije vlast, Medojević će "otimati" od kriminalaca i davati narodu

Iz PZP-a kažu da će insistirati na osnivanju fonda za restituciju iz kojeg će biti obeštećeni opljačkani radnici manjinski akcionari
113 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2012. 19:01h

“Pokret za promjene će, ukoliko bude u prilici da formira vlast , insistirati na osnivanju fonda za restituciju iz kojeg će biti obeštećeni prvenstveno radnici i manjinski akcionari koji su opljačkani u procesu privatizacije", kazao je u Herceg Novom predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On je objasnio da će se Fond puniti imovinom zaplijenjenom od onih koji se sada nazivaju dobitnici u procesu privatizacije, a zapravo su pljačkaši i kriminalci.

Medojević je kazao da je u Novom kao i u cijeloj Crnoj Gori u procesu privatizacije opljačkano na hiljade radnika.

Medojević je kazao da je u Novom kao i u cijeloj Crnoj Gori u procesu privatizacije opljačkano na hiljade radnika i obećao osnivanje fonda za restiticiju ako PZP bude u prilici da formira vlast .

On je naveo da će sve oštećene stranke, osim onih koji su ulagali u Fondove, biti obeštećeni iz Fondan koji će se puniti imovinom zaplijenjenom od “ovih koji sa sada zovu dobitnici privatizacije, a mi ih zovemo kriminalcima koji su članovi mafijaškog režima na čelu sa Milom Djukanovićem”.

"Preduzeće Južni Jadran koje ima ogromnu imovinu duž čitave hercegnovske rivijere prodato je krajem devedesetih, za nevjerovatnih 245 000 maraka , podgoričkom biznismenu Čedomiru Popoviću", podsjetila je Mira Novak, članica UO NVO Južni Jadran koja se godinama bori da zaštiti imovinu manjinskih akcionara.

Medojević i Bigović

Strah od budućih privatizacija

“Privatizacija firme Južni Jadran bila je pljačka društvene imovine i prebijanje dugova između Ministarstva unutrašnjih poslova CG i pojedinih političkih tajkuna, a tada su neki I danas aktuelni visoki državni uglednici dobro “omastili brke” , a sada su se primirili i čekaju da se situacija stiša pa da se podijeli plijen”, kazala je Mirjana Novak iz NVO Južni Jadran.

Ona je podsjetila da ni četiri godine od kada je Čedo Popović, odnosno njegova firma Carine prometovala (fiktivno kupila) imovinu Preduzeća Južni Jadrano bavezni porez na promet koji je odredila Poreska uprava CG od 900 hiljada eura još nije plaćen, o čemu je više puta obaviješeteno i ministarstvo finansija Novak je kazala da ni “lokalna uprava nije pokazala, osim verbalne podrške, interes da se u ovom predmetu pojavi kao umješač iako 50 odsto poreza priopada lokalnoj upravi.

Miloš Bigović član GO PzP je kazao da će inicirati raspravu o Južnom Jadranu u komisiji zа prаćenje i kontrolu postupkа privаtizаcije u parlamentu.

Dr. Dušanka Džaskula Tušup potpredsjednica OO PzP Herceg Novi je kazala da je privatizacija Vojne bolnice u Meljinama koja je u vlasništvu Atlas grupe razočarala gradjane. Ona je podsjetila da ugovor Fonda zdravstva i sada Opšte Bolnice Meljine ograničava liječenje gradjana Herceg Novog u toj zdravstvenoj ustanovi.

Koča Pavlović poslanik PzP je poručio da Herceg Novi zaslužuje novu vlast jer su stare imale svoju šansu koju su prokockale.

Uz podsjećanje da je Institut dr Simo Milošević u Igalu brend Crne Gore Džakula Tušup je upozorila da ukoliko tu zdravstveno turističku ustanovu bude privatizovala “ovа istа Vlаdа, sа istim Sаvjetom zа privаtizаciju, ondа se ne može nаdаti ničem dobrom”.

Mišo Baždar predsjednik hercegnovskog OO PzP je kazao da je šest akcionarskih društava u Herceg Novom dovedeno do kolapsa i da su danas pred ili u stečaju. Ustvrdivši da su privatizacije u tim firmamma uradjene sa kriminalnim elementima. On je zаtrаžio od držаvnih orgаnа dа pristupi reviziji svih privаtizаcionih subjekаtа, tokom koje bi se otkrile nezаkonitosti i utvrdilа krivičnа odgovornost, te dа se imovinа povrаti, а držаvа, Opštinа i rаdnici obeštete.

Koča Pavlović poslanik PzP je poručio da Herceg Novi zaslužuje novu vlast jer su stare imale svoju šansu koju su prokockale.

Galerija

Bonus video: