U BARU I O OPOZICIJI

Đukanović: Što naša konkurencija duže trči trku, sve su dalje od cilja

Đukanović je rekao da mu pored „dosadašnjih rezultata lokalnih vlasti“ dodatni optimizam pred lokalne izbore uliva i „kratak osvrt na političku konkurenciju“
11 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: DPS
Milo Đukanović, Foto: DPS
Ažurirano: 30.01.2019. 22:34h

Predsjednik DPS i budući predsjednik Crne Gore Milo Đukanović večeras je iz Bara poručio da je njegova partija na predstojećim lokalnim izborima suočena sa „nekvalitetnim političkim i izbornim ponudama“ opozicije kojoj je spočitao da "biva sve manje relevantna“, te da je opterećena „traumama zbog izbornih poraza, animozitetima, nažalost i mržnjom prema DPS“.  

Na „pobjedničkom koktelu“ za članove i simpatizere DPS na platou ispred Dvorca kralja Nikole, Đukanović je rekao da mu pored „dosadašnjih rezultata lokalnih vlasti“ dodatni optimizam pred lokalne izbore uliva i „kratak osvrt na našu političku konkurenciju“.

"Nakon svih gromoglasnih najava kako će nas poraziti na predsjedničkim izborima. danas prisustvujemo nezanimljivoj predizbornoj kampanji, a toj nezanimljivosti upravo doprinosi nekvalitet političke i izborne ponude opozicije. Gotovo da ne možete registrovati nijedan suvisao politički ton opozicionih partija koji na ozbiljan način može ugroziti političku dominaciju  DPS. Sve što možemo vidjeti je animoznost prema  nama koja se nažalost, vjerovatno zbog dugogodišnjih trauma zbog izbornih poraza  pretvorila u mržnju koja ih je potpuno zaslijepila i kojom pokušavaju  da negiraju sve ono što smo  uradili do sada", kazao je Đukanović.

Napominjući da nije dovoljno biti samo oponent i lider političke partije „da bi se bilo vjerodostojnim negirajući ono što je očigledno“, Đukanović je dodao da opozicija tako biva „sve manje relevantna“. 

"Što  naša konkurencija duže trči trku ka svom cilju, sve je dalje od njega i to je jedinstven slučaj neuspješnosti opozicije da se bilo kakvim  unapređenjem svoje političke ponude učini relevantnom i konkurentnom u odnosu na DPS. Moraćemo sačekati da naša opozicija  izađe sa zrelijom i programskom i ljudskom ponudom da bismo kao DPS i naša koalicijia dobili, da kažem-adekvatniju konkurenciju koja če i nas podsticati  da budemo bolji. Do tada, na ovim izborima nemam nikakvih dilema", rekao je Đukanović.

U poruci glasačima DPS u Baru, on se osvrnuo i na prehodne lokalne izbore na primorju. 

"Vidjeli smo i kako izgledaju iskustva iz susjednih primorskih opština kada- u redu, zahvaljujući  i našim greškama-prevlada strast  birača da vide promjene  na poliitčkoj sceni i kada  odgovornost za upravljanje tim gradovima prepusti očigledno avanturističkoj  i nedovoljno dorasloj opoziciji. Vidimo kako to danas izgleda u Budvi i Kotoru, kako traje  bitka oko plijena  ko  će uzeti koje javno preduzeče ili javnu službu, pri čemu nema ni najmanjeg pomena nekog zajedničkog  interesa da se unaprijedi kvalitet i servisi  lokalne uprave. Mislim da su Barani  dovoljni mudri ljudi i da im takva vrsta eksperimenta ne treba", rekao je večeras Đukanović.