Intezivirati saradnju CG i Turske

Turska će Crnu Goru snažno podržavati na integracionom planu, možete računati na nas, kazao je šef diplomatije Davutoglu
65 pregleda 0 komentar(a)
luksic, erdogan, Foto: Gov.me
luksic, erdogan, Foto: Gov.me
Ažurirano: 15.03.2012. 12:18h

Crna Gora i Turska imaju dobre istorijske i političke odnose, koje će u budućnosti razvijati kroz intenzivniju ekonomsku i saradnju u oblasti kulture, ocijenili su premijer Igor Lukšić i turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu.

Kako je saopštno iz Vlade, oni su danas u Ankari razgovarali o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Crnoj Gori i Turskoj, u kontekstu buduće saradnje dviju država.

Davutoglu je čestitao Crnoj Gori na postignutim rezultatima u procesima evropskih i evro-atlantskih integracija, konstatujući da predstavlja „uspješnu priču u regionu i Evropi“.

„Tome nesumnjivo doprinosi težnja Crne Gore da baštini vrijednosti građanskog, multietničkog, multikonfesionalnog i multikulturalnog društva. Turska će je nadalje snažno podržavati na integracionom planu, možete računati na nas“, kazao je on.

Kako se navodi, Lukšić i Davutoglu su razgovarali o aktuelnim prilikama u regionu, uz ocjenu da je integracija u Evropsku uniju garant stabilnosti i prosperiteta zemalja regiona.

„Sagovornici su pozdravili potpisivanje više sporazuma između Crne Gore i Turske i iskazali zadovoljstvo što će se njihovom primjenom intenzivirati saradnja dvije države, prije svega u oblasti investicija, infrastrukture i saobraćaja“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: