Demos: Nepreboljenu bruku neuspjelog puča Šofranac i društvo liječe sudskim žalbama

U saopštenju se navodi da je Vrhovni sud tražio od Upravnog suda da kompletira obrazloženje već usvojene presude
30 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 16.05.2018. 16:57h

Demos je saopštio da se neće baviti saopštenjem potpredsjednika Izvršnog odbora Ujedinjene Sava Šofranca "u kojem javno falsifikuje odluku Vrhovnog suda"

"Nećemo se baviti pretenzijom trajanja farse, još manje uličarskim saopštenjem koje potpisije S. Šofranac u kojem javno falsifikuje odluku Vrhovnog suda, čak drsko dajući zadatke Upravnom sudu i Ministarstvu. Nepreboljenu bruku neuspjelog puča, javnog ofiranja, uzurpacije i nekontrolisanih ambicija grupe ljudi Šofranac i društvo sada opsesivno liječe sudskim žalbama, četvrtom po redu. Prethodno, Ministarstvu, Tužilaštvu, Upravnom sudu, sada Vrhovnom sudu. Očigledno je da odluka Vrhovnog suda ne daje pravo pučistima da na osnovu skandala „notarske većine“ (vjerovali ili ne, većine i to lažne koju su ovjerili kod notara), kao osnova za privatnu skupštinu, na hajdučki način otmu stranku", saopštili su iz Demosa.

U saopštenju se navodi da je Vrhovni sud tražio od Upravnog suda da kompletira obrazloženje već usvojene presude.

"I to segmentom tretiranja odnosa statutarnih odredbi stranke i lica koje je molbom podnijelo zahtijev da postane predsjednik, sada već dvije stranke. E baš u tom dijelu i počinje onaj tragikomični dio priče - „većina“ ovjerena kod notara kao osnov održavanja privatne skupštine, na kojoj se nestatutarno čak proglašavaju predsjenik, predsjedništvo...sve farsično, dakle lažno. Kome je do nastavka svoje bruke neka nastavi. Demos nema nikave veze sa tim", saopšteno je iz Demosa.

Bonus video: