Igor Građević ambasador Crne Gore u Hrvatskoj

Prilikom glasanja uzdržan je bio poslanik Nove srpske demokratije Slaven Radunović, obrazlažući to stavom da je za Crnu Goru Prevlaka izgubljena
531 pregleda 0 komentar(a)
Igor Građević, Foto: Luka Zeković
Igor Građević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.03.2012. 11:38h

Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i evropske integracije većinom glasova podržao je predlog da Igor Građević bude imenovan za ambasadora Crne Gore u Hrvatskoj.

Prilikom glasanja uzdržan je bio poslanik Nove srpske demokratije Slaven Radunović, obrazlažući to stavom da je za Crnu Goru Prevlaka izgubljena.

Predsjednik Odbora Miodrag Vuković kazao je da je Građević karijerni diplomata, da je radio u crnogorskoj ambasadi u Beogradu kao i u Ministarstvu vanjskih poslova.

“Samo je jedan član Odbora bio uzdržan. Iznio je partijski stav da je Prevlaka izgubljena i da tamo već postoje hrvatski hoteli u koje građani Crne Gore idu kao u inostrane. Dobio je odgovor da su minisitri vanjskih poslova Crne Gore i Hrvatske u januaru ove godine ponovo aktuelizovali pitanje Prevlake”, saopštio je on.

Kako je dodao, ako se ne uspije dogovoriti obostrano prihvatljivo rješenje za razgraničenje na Prevlaci, ići će se na arbitražu.

Vuković je saopštio da je na Odboru ocijenjeno da su odnosi Crne Gore i Hrvatske dobri, a da ambasador Građević treba da radi na njihovom daljem unapređenju na svim nivoima. Pored ostalog, naglašena je i potreba daljeg unapređivanja saradnje Skupštine Crne Gore i hrvatskog Sabora.

Bonus video: