Nuhodžić: Vlada će intenzivirati saradnju sa crnogorskom dijasporom

Nuhodžić se sastao i sa predstavnicima udruženja studenata koji se školuju na prestižnim univerzitetima u Turskoj
1887 pregleda 5 komentar(a)
Nuhodžić sa iseljenicima, Foto: MUP
Nuhodžić sa iseljenicima, Foto: MUP
Ažurirano: 24.02.2019. 15:37h

Vlada će intenzivirati unaprjeđenje saradnje sa crnogorskom dijasporom, rekao je ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić i dodao da su iseljenici spremni da investiraju u Crnu Goru i da učestvuju u projektima koji su značajni za razvoj njene ekonomije i privrede.

Tokom posjete Turskoj ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sastao se sa počasnim konzulom Crne Gore u Istanbulu Akanom Suverom.

Kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, Nuhodžić se sastao i predstavnicima udruženja iseljenika porijeklom iz Crne Gore, koji žive u Istanbulu.

„Predstavnici udruženja su saopštili da je Turska posebno posvećena daljem razvoju saradnje dvije prijateljske države. Naglasili da će dobri i sadržajni odnosi u bilateralnoj ravni doprinijeti daljem jačanju ekonomske saradnje“, kaže se u saopštenju.

Nuhodžić je najavio da će u narednom periodu Vlada intenzivirati napore na unaprjeđenju saradnje sa crnogorskom dijasporom.

„Iskazao je uvažavanje za interesovanje i spremnost iseljenika da investiraju u Crnu Goru i da učestvuju u projektima koji su značajni za razvoj crnogorske ekonomije i privrede“, piše u saopštenju.

Nuhodžić se sastao i sa predstavnicima udruženja studenata koji se školuju na prestižnim univerzitetima u Turskoj.

„Studenti su prenijeli pozitivna iskustva studiranja, a Nuhodžić je istakao da projekat dodjele stipendija Vlade Turske predstavlja važan doprinos daljem jačanju saradnje u oblasti visokog obrazovanja i ukupnim međudržavnim odnosima", kaže se u saopštenju.

On je poručio studentima da, odnoseći se odgovorno prema obavezama na fakultetu, na najbolji način predstavljaju svoju državu.

Bonus video: