Ljoru Nrekiću prva fotelja Ulcinja

DPS i Forca su nedavno zaključili koalicioni sporazum, po kojem će prvima pripasti mjesto predsjednika Opštine, a drugim predsjedika Skupštine Opštine
3 komentar(a)
Ljoro Nrekić (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Ljoro Nrekić (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.05.2018. 15:03h

Šef ulcinsjkog DPS Ljoro Nrekić, sjutra će na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta, biti izabran za predsjednika Opštine. Njega su na tu funkciju jednoglasno predložili Izvršni odbor i Opšptinski odbor DPS, nakon februarskih izbora na kojima je Đukanovićeva partija osvojila osam mandata i pojedinačno najviše glasova. To je i dogovor doasadašnjih i budućih koalicionih partnera u lokalnoj vlasti, prema kome mjesto prvog čovjeka grada pripada DPS a mjesto predsjednika Skupštine Forci, koja je na tu funkciju več imenovala svog političkog direktora Ilira Čapunija. Funkciju predsjednika Opštine u protekle dvije godine, pokrivao je lider Force Nazif Cung.

Nakon svečane sjednice, planiran je koktel u restoranu na poznatom kupalištu Kopakabana.

Vlast u Ulcinju do sada su vršili DPS, Forca, koalicija oko Demokratske partije Fatmira Đeke i Demokratska unija Albanaca Mehmeda Zenke. Na izborima početkom februara, DPS je osvojio osam mandata, isto koliko i Forca, koalicija oko DP sedam a DUA tri.

DPS i Forca su nedavno zaključili koalicioni sporazum, po kojem će prvima pripasti mjesto predsjednika Opštine, a drugim predsjedika Skupštine Opštine. U koaliciju će, prema sporazumu, ući i tradicionalni partneri DPS-a– DUA i DP. Učešće u novoj vlasti, očekuju i preostala dva partnera DPS sa državnog i lokalnih nivoa, Socijaldemokarte sa tri osvojena mandata i Bošnjačka stranka sa jednim odborničkim mjestom. Tako će nova vlast imati 30 mandata, od ukupno 33 koliko broji ulcinjski parlament.

U opoziciji će ostati URA sa dva mandata i SDP sa jednim.

Bonus video: