Pripadnicima Vojske Crne Gore uručene NATO medalje

Po definisanim kriterijumima, dodjela medalja je zvanično odobrena od strane NATO za pripadnike jedinica ili zjedničkih štabova u misiji ISAF
342 pregleda 0 komentar(a)
vojnici, ISAF misija, Foto: Ministarstvo odbrane
vojnici, ISAF misija, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 09.03.2012. 16:24h

Komandant multinacionalnog tima zemalja Američko-Jadranske povelje uručio je danas NATO medalje pripadnicima Vojske Crne Gore kapetanu Todoru Goranoviću i starijem vodniku I klase Miodragu Jokanoviću, koji su angažovani na dužnostima savjetnika u sekciji S-1 Štaba Škole vojne policije Avganistanske Nacionalne Armije.

Po definisanim kriterijumima, dodjela medalja je zvanično odobrena od strane NATO za pripadnike jedinica ili zjedničkih štabova u misiji ISAF u Avganistanu od 01. juna 2003. godine.

Kao kandidati mogu biti nominovani pojedinci koji su u sastavima pod direktnom komandom NATO ili u sastavu nacionalnih jedinica u cilju podrške NATO operacijama u cilju očuvanja mira i slobode na ugroženim područjima.

U područje operacije već su stigli pripadnici Vojske Crne Gore koji će u sastavu narednog tima u procesu tranzicije nastaviti angažovanje na obuci Vojne policije Avganistanske Nacionalne armije.

U toku je primopredaja dužnosti, upoznavanje sa zadacima i obavezama i uskoro se očekuje povratak kapetana Todora Goranovića i starijeg vodnika I klase Miodraga Jokanovića u Crnu Goru.

Bonus video: