Đukanović poziva Krivokapića na TV duel

Đukanović je kazao da ne želi da ocjenjuje izjavu lidera SDP jer bi to moglo zaturiti važnost pitanja KAP-a
65 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović i Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović i Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.03.2012. 09:17h

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović je kazao da bi šefa parlamenta Ranka Krivokapića trebalo pitati da objasni šta je mislio kada je rekao da je privatizacioni aranžman vezan za KAP posljedica "ogromnog neznanja" ili "korupcije".

"Ja ne spadam u ljude koji govori o temama koje nedovoljno dobro poznajem... Takođe ne spadam u ljude koji je spreman da polemiše, posebno sa prijateljima, u njihovom odsustvu", rekao je Đukanović.

On je dodao da ne želi da ocjenjuje izjavu lidera SDP jer bi to moglo zaturiti važnost pitanja KAP-a:

"Odgovorno mislim da je ugovor o KAP veoma kompetentno zaštitio interese Crne Gore... Takođe, odgovorno ću reći da ono što ja znam, a mislim da nema ništa što ne znam na tu temu, nije moglo biti riječi ni o jednom centru korupcije prema bilo kome u Crnoj Gori".

On je dodao da je spreman da o svim svojim za KAP razgovara sa Krivokapićem pred kamerama i licem javnosti.

Šef DPS je rekao da je uzrok sadašnjeg stanja u KAP -u to što ruski partner nije bio dovoljno pripremljen za ekonomsku krizu i što mu 2007. nije prodata Temoelekrana u Pljevljima, a odluku Vlade Željka Šturanovića da prihvati takvo mišljenje Skupštine, ocijenio je "neprocjenjivom štetom" za Crnu Goru.

Bonus video: