Opozicija ne isključuje bojkot izbora

Zamjenik predsjednika Nove Goran Danilović ocijenio je da je zbijanje redova u DPS-u alarm za opoziciju, koja treba hitno da se sastane
0 komentar(a)
opozicioni lideri, Foto: Savo Prelević
opozicioni lideri, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.03.2012. 11:53h

To što je DPS okupljanjem aktivista počeo pripreme za izbore, ponovo bi moglo opoziciju dovesti u isti front, a njeni predstavnici su tvrdili da će se oduprijeti "ustaljenoj predizbornoj infrastrukturi vladajuće partije".

Nova srpska demokratija traži sastanak i dogovor opozicije, a iz PzP-a ocjenjuju da bi bilo najbolje bojkotovati izbore.

Poslanik SNP-a Milan Knežević ocijenio je da "zloupotreba državnih funkcija i resursa, pritisci na zaposlene u institucijama, predstavljaju dobro poznatu političku artiljeriju kojom DPS 14 godina atakuje na sopstvene građane".

"Smatram da će izbori biti prije ljeta, jer u DPS-u postoji lako prepoznatljiv krug, ne veliki ali moćan, koji to žele", rekao je Pavlović

Zamjenik predsjednika Nove Goran Danilović ocijenio je da je zbijanje redova u DPS-u alarm za opoziciju, koja treba hitno da se sastane.:

"Neophodno je da bude ispoštovan minimum demokratije tokom izbornog procesa, odnosno da se Zakon o izboru poslanika i odbornika doslovno primjenjuje. Ukoliko se to ne dogodi, i vlast i država će biti u problemu".

U PzP-u smatraju da opozicija treba da zauzme jedinstven stav i ne izađe na izbore.

"Smatram da će izbori biti prije ljeta, jer u DPS-u postoji lako prepoznatljiv krug, ne veliki ali moćan, koji to žele... Nema fer izbora i opozicija treba da ih ignoriše", kazao je Koča Pavlović.

SNP: Nećemo im više biti dekor

Knežević je ocijenio da "očajnički potez" DPS-a da počne da okuplja aktiviste zahtijeva oštru reakciju ne samo opozicije, već i NVO sektora, sindikalnih udruženja, stranih ambasada, predstavnika Evropske komisije, "kako bi u startu spriječili svaku mogućnost zloupotrebe i krađe još jednih izbora".

"Nećemo dozvoliti da budemo "demokratski" dekor u još jednom nasilnom osvajanju vlasti DPS-a i zaokruživanju privatne države u kojoj će većina građana biti tretirana kao ekonomsko i institucionalno roblje. U tom pravcu, smatram da je neophodno koristiti sva raspoloživa institucionalna sredstva otpora i borbe kako bi odbranili građanske i političke slobode", rekao je Knežević.

Bonus video: