Radulović: Skupština je kao posljednja autobuska stanica

Istakao je i da su zabrijanjavajući podaci koje je dobio, a koji se tiču trošenja skupštinskih para
0 komentar(a)
Branko Radulović, Foto: Savo Prelević
Branko Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.03.2012. 12:34h

Potpredsjednik PzP-a Branko Radulović ocijenio je da crnogorska Skupština liči na posljednju autobusku stanicu, navodeći da bolje uslove za rad imaju čak u Zavodu za izvršavanje krivičnih sankcija (ZIKS).

On je, govoreći o marginalizaciji parlamenta i neracionalnom korišćenju finansijskih sredstava, kazao kako zahtijeva da se dio finansija koji se dobija iz budžeta za 2012.godinu, a koji su namijenjeni za službena putovanja, reprezentacije i telefonske račune, na osnovu parcijalnog učešća stavi na raspolaganje PzP-u, što će u toj stranci iskoristiti za angažovanje novih saradnika.

“Tražimo analizu kako se i u kojoj mjeri troše pare koje su dodjeljuju Skupštini Crne Gore, kao i da jedan član iz parlamentarne većin i opozicije učestvuje u komisijama za javne nabavke. Ići ću do kraja, jer ova Skupština mora postati pozitivan primjer zatočene Crne Gore”, rekao je Radulović.

Istakao je i da su zabrijanjavajući podaci koje je dobio, a koji se tiču trošenja skupštinskih para, navodeći da će svoju analizu uputiti poslanicima da se oni prema njoj odrede.

“Istovremeno, generalni sekretar ima 1.884 eura, veću od poslanika”, rekao je Radulović

Ocijenio je i da su “sramota, haos i diskriminacija” zarade zaposlenih u parlamentu, navodeći za primjer najaktivniju sekretarku Odbora za ustavna pitanja koja je učestvovala u pripremi više od sto sjednica, a primala je u prošloj godini 683 eura.

“Istovremeno, generalni sekretar ima 1.884 eura, veću od poslanika”, rekao je Radulović.

Iznio je zamjerke i na troškove za službena putovanja, prema kojima je utrošeno u 2011. godini 185.306 eura, dok je administracija potrošila 167.732 eura, dok je kancelarija Generalnog sekretara potrošila 27.469 eura, odnosno, kako je rekao, dva i po puta više od PzP-a.

"A da pri tom nijesu podnijeli izvještaj gdje su bili, što su vidjeli, naučili, koliko su potrošili", istakao je Radulović.

Mekota

Uoči presa Radulović je novinare pitao i "kako ste na ovu mekotu". Na molbu da pojasni značenje riječi "mekota", Radulović je rekao da je to vrijeme kad je "niti kiša, niti oblak".

Odgovarajući na pitanje je li on izmislio tu riječ, Radulović je odgovorio:

"Nijesam ja Ranko Krivokapić da izmišljam", našalio se on.

Bonus video: